2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Muzikologo Viktoro Gerulaičio paskaita „J. Basanavičius – J. Naujalis – J. Mačiulis-Maironis: trys Lietuvos lyderiai ar trys senienos?“

2019-04-29
 
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka džiaugiasi išskirtine galimybe muzikos gerbėjus pakviesti į garsaus Lietuvos muzikologo, rašytojo, muzikos švietėjo, puikaus renginių vedėjo Viktoro Gerulaičio keturių paskaitų ciklą.
Muzika - bene geriausias būdas pažinti savo ar kitos šalies kultūrą. Susitikimuose Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas apžvelgs ne tik Lietuvos šimtmečio muzikos istoriją. Erudicijos ir minties elegancijos kupinus V. Gerulaičio pasakojimus jungia platus istorinis kontekstas. Paskaitų cikle žymus radijo ir televizijos laidų bei koncertų vedėjas klausytojams žada atskleisti prisiminimų ir nelengvų išgyvenimų kupiną muzikos kelią, paženklintą skirtingų stilių ir skirtingo laikotarpio muzikiniais kūriniais, iliustruodamas vaizdingomis istorijomis apie žymius kompozitorius ir atlikėjus.
Paskaita „J. Basanavičius - J. Naujalis - J. Mačiulis-Maironis: trys Lietuvos lyderiai ar trys senienos?" vyks gegužės 2 d. 17.30 val. Konferencijų salėje, V aukšte.
Kartu su muzikologu V. Gerulaičiu ieškosime atsakymo į klausimus: kaip ir kodėl perkainojame arba ne savo tautines vertybes? Kuo vadovaujamės - senovės graikų ar romėnų pavydžiu?
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-29 11:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media