2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Režisieriaus Gyčio Lukšo filmas „Vasara baigiasi rudenį“

2019-08-21
 
Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į popietinius pasimatymus su klasika tapusiais Lietuvos kino šedevrais. Kino salėje (V aukštas) rugpjūčio 30 d. 12 val. bus rodomas režisieriaus Gyčio Lukšo filmas „Vasara baigiasi rudenį".
Psichologinėje dramoje vaizduojamas iš įkalinimo vietų į gimtąją sodybą grįžusio Jakimkaus ir jo našlaičiu tapusio sūnaus Viliaus gyvenimas. Viliui atidėjo šaukimą į armiją, nes reikėjo slaugyti motiną, dabar jis kasa melioracijos griovius ir jam pavyko įkalbėti viršininką, kad priimtų į tą patį darbą tėvą. Kartu jie vyksta kasti melioracijos griovio į tolimą vienkiemį, kurio šeimininkė dar jaunyva našlė Milda, auginanti mažą dukrelę. Jakimkai apsistoja pas ją, žaidžia su mažyle Laimute, kažkaip ir patys toje draugijoje vidujai atšyla. Pagal Romualdo Granausko scenarijų kurtame filme pasakojama gyvenimiška drama apie meilės trikampyje atsidūrusį tėvą ir sūnų, siužete subtiliai įkomponuotos Lietuvos istorinės realijos.
Režisierius G. Lukšas. Scenarijaus autorius Romualdas Granauskas. Operatorius Rimantas Juodvalkis. Kompozitorius Bronius Kutavičius. Dailininkas Galius Kličius. Kostiumų dailininkė Gražina Remeikaitė. Montažas Mingailė Murmulaitienė. Vaidina Vaiva Mainelytė, Valentinas Masalskis, Algimantas Masiulis, Justina Širvinskaitė.

Filmas bus rodomas lietuvių kalba. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-21 11:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media