2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Nepatogus kinas: „Kai ateina karas“

2019-08-21
 
Rugpjūčio 29 d. 18 val. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Konferencijų salė, V a.) bus rodomas filmas „Kai ateina karas", įvyks „Nepatogaus kino klasės" seansas ir edukacinė programa.
 
„Nepatogus kinas" - nuo 2007 m. kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis, išskirtinis savo programa ir formatu. Tai erdvė geram kinui ir laisvai minčiai, diskusijoms apie tai, kas iš tiesų svarbu.
2016 m. rudenį festivalį papildė edukacinis projektas „Nepatogaus kino klasė". Tai nemokama mokytojams skirta platforma, kurioje pristatomi filmai, padedantys kalbėti svarbiomis, tačiau ne visada patogiomis socialinėmis temomis. Šis projektas skatina mokytis, pažinti visuomenės įvairovę ir apmąstyti šiandienos iššūkius žiūrint kiną klasėje.
Jau antrus metus Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama su festivaliu „Nepatogus kinas", kviečia žiūrovus ir į vasaros seansus. Artėjant naujiems mokslo metams, vėl kviečiame vyresnio amžiaus (10-12 klasių) moksleivius į „Nepatogaus kino klasę", kurioje, be filmo „Kai ateina karas" peržiūros, vyks ir edukacinė programa.
„Bet koks viešumas yra geras viešumas", - teigia Peteris Švrčekas, savimi pasitikintis jaunuolis, manąs, kad jo kartai trūksta lyderių. Su keliais bendraminčiais jis įkūrė „Slovakų rekrutus" - antieuropietiškų pažiūrų organizaciją, rengiančią karinius mokymus. Filmo režisieriui Janui Gebertui pavyko užfiksuoti, kaip iš kone vaikiškus karo žaidimus organizuojančios grupelės žmonių „Slovakų rekrutai" virto politinių ambicijų nestokojančia jėga.
Kūrybinė grupė: režisierius Janas Gebertas, operatorius Lukášas Milota, montažas Janos Vlčkovos, prodiuseriai Radovanas Síbrtas, Alžběta Karásková.
Filmas bus rodomas slovakų kalba su lietuvių kalbos subtitrais. 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-08-21 11:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media