2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Renginių ciklas „Klubas Norden“ kels atsakomybės už klimato kaitą klausimą

2013-09-24
 
 

Martynas Snieganas

Patarėjas informacijos klausimais

Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje

 

Klimato kaita yra daugybės faktorių rezultatas, atspindintis pokyčius atmosferoje, procesus vandenynuose, ledynuose, o pastaruoju metu ir žmogaus veiklos padarinius. Klimatas kinta -mes tai žinome. Bet kas iš tiesų turėtų prisiimti atsakomybę už tokį sunkiai valdomą reiškinį kaip oro šilimas?

Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje pristato renginių ciklo „Klubas Norden" svečią - David Larsson Heidenblad. Švedų mokslininkas spalio 2 dieną 17 val. Vilniuje skaitys pranešimą „Atsakomybės paskirstymo formos".

Antropogeninė klimato kaitos problema 2006 m. rudenį įgavo didžiulį kultūrinį posūkį. Viešojoje erdvėje visame pasaulyje ėmė intensyvėti moraliniai reiškinių aiškinimai. Klimato atšilimas vaizduotas kaip kiekvieno individo kaltė, ir dėl to iš kiekvieno individo netgi buvo tikimasi paaukoti intensyvų gyvenimo būdą.

Ar raginimai žmonėms keisti savo nemoralų gyvenimą dorovingesniu atsikartojo per amžius skirtingomis kultūrinėmis formomis? Ar jie palaipsniui neteko racijos ir transformavosi į naujas atsakomybės priskyrimo formas?

Renginio laikas: spalio 2 d. 17 val.

Renginio vieta: Šiaurės ministrų tarybos biuras, Didžioji g. 5, Vilnius.

Davidas Larssonas Heidenbladas yra švedų istorikas. Jo disertacija „Mūsų kaltė" apėmė atsakomybės už gamtines nelaimes pasiskirstymą per pastaruosius 400 metų temą. Šiuo metu D. Heidenbladas dėsto Lundo universiteto istorijos fakultete, yra žurnalo „Scandia. Journal of Historical Research" redaktorius. Jo moksliniai tyrimai apima dvi kryptis: istorijos įtaką šių laikų populiariosios kultūros vartotojui bei kosmoso tyrimų kultūrinį poveikį.

 

Daugiau informacijos:

tel. (8 5) 212 26 73 / 212 22 11

el. paštas: martynas@norden.lt

www.norden.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-24 08:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media