2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Paroda “100 kaklaraiščių iš Juozo Šalkausko kolekcijos

2013-09-25
 
Juozas Šalkauskas

Juozas Šalkauskas

 

Lazdijų krašto muziejus sumanė surengti parodų ciklą „Aistra kolekcionuoti". Šį projektą pradeda nuo parodos "100 kaklaraiščių iš Juozo Šalkausko kolekcijos.

Jau 43 metus Juozo Šalkausko balsas skamba per Lietuvos radiją.

Beveik tiek metų veda respublikines dainų ir šokių šventes. Juozo balsą girdime ir Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse sportinių šokių varžybose, daugelyje kitų pramoginių susibūrimų. Gerą krūvą per  keturis dešimtmečius jo įgarsintų knygų klauso aklieji.

Joniškio garbės pilietis Juozas Šalkauskas dažnai nepakeičiamas Prezidentūros, Vyriausybės bei Seimo renginiuose. Dalyvauja literatūros vakaruose kaip deklamatorius, tapo „Poezijos pavasario" skaitovų laureatu, LRT kalbos grynuoliu.

Juozas Šalkauskas teigia, kad visą gyvenimą dirba tik tuos darbus, kurie jam patinka. Dar vienas jo mėgstamas užsiėmimas - fotografija. Pabandęs vaikystėje fotografuoti, su aparatu nesiskiria ir dabar. Lietuvos fotomenininkų sąjungos garbės narys fiksavo kolegas, įamžino Lietuvos sportininkus olimpinėse žaidynėse, egzotiškų kelionių momentus. Šiuo metu Joniškio kultūros ir istorijos muziejuje veikia jo foto paroda „Mūzos pavilioti. Poezijos pavasariai", o Trakų rajono apylinkės teisme - „Sakūrų paunksmėje".

Tarp kelių Juozo kolekcionavimo rūšių - ir kaklaraiščių rinkimas. Labiausiai domina proginiai, žinybiniai, netradiciniai kaklaraiščiai - kurių sukaupta per 900. Jo iniciatyva sukurtas ne vienas specialus, taip pat ir Lietuvos vardo 1000-ečiui skirtas kaklaraištis.

Parodos "100 kaklaraiščių iš Juozo Šalkausko kolekcijos‘ atidarymas įvyks rugsėjo 27 d. 13 val. Ji tęsis iki spalio 31 d.

http://www.lzs.lt/ inf

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-25 09:42
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Juozas

2013-10-01 00:49

Sveikinu ir džiaugiuosi kolegos Juozo talentu - būti ne tik aukščiausios prabos diktoriumi, bet ir grožio puoselėtoju. Sėkmės Tau, mielas Juozai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Audra

2013-09-25 16:31

Šaunuolis Juozas. Visur spėja.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media