2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Kviečia Dzūkijos nacionalinis parkas

2013-09-17
 
 

Šių metų rugsėjo m. 21 d. kviečiame į rudeninį dviračių žygį po Dzūkijos nacionalinį parką. Pagrindinis žygio akcentas - Musteikos kaime vyksianti Drevinės bitininkystės diena, kurios metu jau paskutinį kartą šiais metais bus kopinėjamas medus iš dravių.

Taigi laukiame visų 9 val. ryto Marcinkonyse prie lankytojų centro Šilagėlių g. 11 (ten, kur pernai prasidėjo didžioji dalis dviračių žygių "Atrask Dzūkiją"). Iš Marcinkonių minsime 15 km iki Musteikos, kur bitininkystės muziejaus teritorijoje 10 val. prasidės Baltiškosios apeigos- paaukojimas bičių dievaitei Austėjai ir dievaičiui Bubilui.

11 val. su dviračiais, arkliu ar kitaip važiuoti iškeliausime prie dravių į Drevinės bitininkystės pažintinį taką. Čia sužinosime daug įdomių bitininkavimo paslapčių, pamatysime senąsias draves, pasimokysime lipti į medį specialiu prietaisu - geiniu.

16 val. visi grįšime į Musteikos bityną, virsime darycinį medų, skanausime vaistažolių arbatą su medumi, grybų sriubą, dainuosime kartu su svečiais ir vieciniais dzūkų daininykais.

17 val. Pasivaikščiojimas-ekskursija po Musteikos kaimą.

18. val. Pajudėsime Marcinkonių link. Pakeliui aplankysime ir pasigrožėsime vakarėjančiais Čepkelių raisto vaizdais.

Atstumas: 35 km. Bus galimybė maršrutą trumpinti ar prailginti :)

Į šventę galima vykti ir nebūtinai dviračiu, tiesiog nuo Musteikos iki Bitininkystės tako ir atgal susidarys 11 km, tad dviratis išlieka patogiausia transporto priemone.

Dzūkijos nacionalinis parkas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-17 08:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media