2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Nacionalinėje bibliotekoje - paskaita „Nukentėjusių turistų teisės“

2020-02-23
 
Praėjusių metų spalį Mykolo Romerio teisės mokykla ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pradėjo unikalų projektą „Teisė kiekvienam". Jo tikslas - supažindinti visuomenę su aktualiausiais teisiniais klausimais, sudaryti galimybę nemokamai individualiai konsultuotis su įvairių sričių teisininkais. Kiekvieną mėnesį kviečiame visus norinčius dalyvauti teisinėse paskaitose aktualiomis temomis.
Penktąją ciklo paskaitą skaitys Mykolo Romerio teisės mokyklos lektorės dr. Justina Nasutavičienė ir dr. Ieva Navickaitė-Sakalauskienė. Tema - „Nukentėjusių turistų teisės". Paskaita vyks vasario 27 d. 17.30 val. Valstybingumo erdvėje, II aukšte. 
Šiandien didėjantis žmonių mobilumas jau nieko nebestebina. Kiekvieną dieną socialiniuose tinkluose mūsų draugai ir pažįstami dalijasi įspūdžiais iš savo kelionių po skirtingas pasaulio šalis. Tačiau ne visada turistų lūkesčiai pasiteisina, ne visada juos pasitinka paplūdimiai ir jūra, matyti reklaminiuose paveikslėliuose. Kaip šių nemalonių situacijų išvengti? Kokias teises turi turistai? Kokios keliautojų apsaugą užtikrinančios taisyklės yra priimtos Europos Sąjungoje? Kokiais pažeistų teisių gynimo būdais gali pasinaudoti turistas, kelionių organizatoriui suteikus netinkamos kokybės turizmo paslaugas ar kelionių organizatoriaus nemokumo atveju? Į šiuos ir kitus aktualius klausimus bandysime drauge atsakyti susitikimo metu.
Po kiekvienos paskaitos bibliotekoje vyks teisinės konsultacijos. Interesantus konsultuos patyrę administracinės, civilinės, baudžiamosios, darbo, vartotojų ir kitų teisės sričių praktikai ir advokatai, o prie jų prisidės ir studentai. Kompleksiniai klausimai bus registruojami ir sprendimų bus ieškoma papildomose konsultacijose.
Organizatoriai Mykolo Romerio universitetas, MRU Teisės mokykla
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-02-23 11:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media