2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: „Gerumo sparnai“: režisieriaus Ž. Povilaičio dokumentinio filmo premjera

2009-12-22
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: kuriant dokumentinį filmą; centre - ponia Alma Adamkienė

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: kuriant dokumentinį filmą; centre - ponia Alma Adamkienė

Vytaras Radzevičius

 

Visus metus prodiuseris Artūras Povilaitis ir režisierius Žeraldas Povilaitis filmavo televizijos dokumentinį filmą „Gerumo sparnai“. Filmas pasakoja apie dosnumą ir pagalbą vaikams. Ryškiausias labdaros pavyzdys –  jau dešimt metų gyvuojantis Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas. 

 

„Kiekvieną dieną mes bėgame, sprendžiame savo problemas ir nepastebime kas vyksta aplinkui“, –  sako Žeraldas Povilaitis, filmo režisierius. „Sustokime ir pažiūrėkime, kad šalia yra tie, kuriems reikia mūsų pagalbos. Būtent šią mintį ir noriu perteikti žiūrovams. Noriu, kad kiekvienas stabtelėtų ir susimąstytų ką gero šiandien padarė, kam ištiesė pagalbos ranką.“

 

„Žinojau apie Almos Adamkienės fondo veiklą. Visada žavėjausi ir stebėjausi, kiek daug gali padaryti vienas ar keli žmonės“, –  pasakoja Artūras Povilaitis, filmo prodiuseris. „Kurdami šį filmą, aplankėme globos namus ir  kaimo mokyklas, kurias remia šis fondas. Matėme, kad vaikams visai nedaug tereikia: truputį dėmesio, meilės ir jautrumo. Šiuo filmu norime pasakyti, kad būtume jautrūs, kad mūsų širdys nebūtų akmeninės.“

 

Filme gerumo ir labdaros tema mintimis dalijasi Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, fondo steigėja Alma Adamkienė, socialinių mokslų daktaras Vygintas Bubnys, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis,  VU vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja Olga Zimanaitė ir daugelis kitų žinomų žmonių.

 

Filmo premjera įvyks gruodžio 25 d. 16.10 val. per Lietuvos televiziją.

 

Tai antrasis brolių Artūro ir Žeraldo Povilaičių filmas. Pernai broliai žiūrovams pristatė pilnametražę komediją „5 dienų avantiūra“, kuri sulaukė didelio žiniasklaidos ir žiūrovų susidomėjimo.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-22 14:47
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media