2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Gražiausi 40-metės gimtadieniai – su šeima ir staigmenomis

2021-03-30
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Alvilė Zolubaitė

 

Kiekvienas žmogus turi savo gimtadienį. Mes juos švenčiame skirtingai. Vieni gimtadienio nelaukia, kiti laukia nesulaukia. Šiuo karantino metu nelabai galime gimtadienius švęsti kitose šalių vietose, žaidimų kambariuose, kavinėse, kino teatruose, spektakliuose.

 

Mano pašnekovė Alita gyvena Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone. Ji turi tris vaikus ir vyrą. Jos gimtadienis pavasarį – kovo 16 dieną. Šiais metais Alitai sukako 40 metų.

 

 

Ar laukėte savo gimtadienio? Kodėl?

Gimtadienio laukiau, bet labiau šventimo namuose, nes vaikai kiekvienais metais suorganizuoja man daug staigmenų.

 

Ar nebuvo minties, kad šeimos nariai gali pamiršti jūsų gimtadienį?

Šeimos nariai pamirš? Būtent labiausiai ir tikėjausi, kad jie prisimins, ruošis. Jau minėjau, kad mano vaikai visada priruošia aibes staigmenų, kurios būna labai įdomios.

 

Ar atsimenate savo įspūdingiausią gimtadienį? Koks jis buvo?

Negalėčiau išskirti nė vieno gimtadienio kaip įspūdingiausio. Kai buvau darželinukė, būdavo labai paprasti gimtadieniai. Studijuojant grupiokai padarydavo karūną su tuo skaičiumi, kiek suėjo metų.

 

Dabar gimtadieniai vyksta šeimoje. Jeigu niekas nesirgdavo, važiuodavome visi į kaimą ir švęsdavome kartu su dėdės šeima, seneliais. Kai mes niekur negalėdavome važiuoti, visi giminės atvažiuodavo pas mus.

 

Ar šventėte gimtadienį su kolegomis darbe? Ką veikėte?

Taip. Su kolegomis mano gimtadienį paminėjome išvakarėse. Jie ir įstaigos vadovybė susirinko mane pasveikinti. Gavau dvi gražias gėlių puokštes, kurias parsivežiau į namus iš darbo – viena nuo kolegų, kita nuo vadovybės. Išklausiau sveikinimo žodį ir paskui vaišinomės mano darytu tortu.

 

Apie kokią dovaną svajojate?

Tokios materialios dovanos… Net nežinau, ko man trūktų. Turbūt viską turiu. Labai keista tai sakyti...

 

Ar gavote dovanų? Iš ko?

Gavau dovanų iš šeimos narių, kolegų. Šiandien man grįžus, susitvarkius reikalus vaikai ir vyras man padarė staigmeną. Visa šeima susirinko, vaikai padainavo dainelę, buvo nupirkta slaptų dovanėlių, apie kurias aš nežinojau, sūnelis pagrojo kūrinį birbyne.

 

Kokia dovana labiausiai patiko? Kodėl?

Visos dovanos buvo labai smagios, nes tai yra staigmena, dėmesys. Dovanos nėra svarbiausia gimtadienio dalis.

 

Kaip jautėtės jas gaudama?

Buvo labai smagu, didžiavausi savo šeima, savo vaikų gebėjimais, išmone. Kai aš buvau maža, nebuvau tokia kūrybinga. Džiaugiuosi, kad vaikai mane pralenkė.

 

Ar nesibaidote minties, kad per gimtadienį žmonės sensta?

Ta mintis mane šiek tiek visada glumina per gimtadienius ir truputėlį širdyje yra toks jausmas, kai norisi, kad metai lėčiau eitų. Tačiau dar nesijaučiu senstanti. Man vaikai šiandien dainavo dainelę, kad gyvenimas prasideda nuo 40.

 

Pagalvojau, kad taip ir yra, nes dabar aš jau esu kažką gyvenime pasiekusi, kažką turiu po kojomis ir tvirtai stoviu gyvenime, nebereikia blaškytis ir bijoti dėl savo ateities. Vaikai mano yra paaugę, gana savarankiški, nebėra kūdikiai ir nebereikalauja tiek daug dėmesio. Gal iš tikrųjų tas gyvenimas dabar prasidės? Pamatysim…

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-03-30 17:37
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media