2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Girmantė: „Nuo aštuonerių metų labai susidomėjau žurnalistika“

2021-04-06
 
Dovydo Zolubos nuotraukoje: Girmantė yra viena iš Jaunųjų žurnalistų klubo senbuvių

Dovydo Zolubos nuotraukoje: Girmantė yra viena iš Jaunųjų žurnalistų klubo senbuvių

Danielė Voloncevičiūtė

 

Pastaruoju metu vis daugiau ir daugiau vaikų nori tapti žurnalistais. Visi ieško galimybių lavinti ir tobulinti savo žurnalisto įgūdžius rašyti tekstus, imti interviu. Vilniuje, Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, įsikūręs Jaunųjų žurnalistų klubas lavina šiuos įgūdžius ir ruošia žurnalisto profesijai.  Kalbinu šio klubo narę Girmantę Zolubaitę.

 

Šiandien norėsiu su tavimi pasišnekėti įvairiais klausimais. Kiek žinau, esi šio klubo senbuvė ir lankai jau ne vienerius metus. Kaip tu nusprendei įstoti į šį klubą?

Girmantė: Nuo aštuonerių metų labai susidomėjau žurnalistika. Bandžiau rašyti tekstus pati, svajodavau, kad būsiu žurnalistė, kol galiausiai mama atrado Jaunųjų žurnalistų klubą. Iškart pasinaudojau šia proga ir jau trečius metus lankau šį klubą.

 

Labai įdomu ir tai, kad šio klubo užsiėmimuose dalyvauja tavo sesė ir brolis. Kaip jie įsitraukė į šią veiklą?

Girmantė: Na, kai mano mažasis broliukas pastebėjo, kad man sekasi žurnalistikoje, jam irgi pradėjo patikti. Tai jis paprašė tėvų, kad užrašytų ir jį kokį pusmetį pasibandyti. Tada ir mano sesė norėjo įsitraukti. Ir taip mes visi šį pusmetį esame čia.

 

Taip pat žinau, kad neseniai dalyvavai laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Kokia buvo tavo patirtis?

Girmantė: Buvo tiesiog nuostabu, nes galėjau pamatyti, kaip dirba žurnalistai, ir tuo pačiu išmėginti save tame konkurse.

 

O kaip ten viskas vyksta už kamerų?

Girmantė: Na, iš pradžių, kai atvažiavome į televiziją, mums padarė koronaviruso testą. Tada ėjome filmuoti prisistatymo, kurį rodo kiekvienoje laidoje atsakius į pirmą klausimą. Po pusantros valandos pertraukos žygiavome į greta esančią salę, kur ir vyko laida.

 

O ar patiko? Kaip sekėsi?

Girmantė: Man tikrai labai patiko, o apie sėkmę nelabai norėčiau kalbėti, nes dar išduosiu, kas bus laidoje. Tai geriau sulaukti gegužės pirmojo sekmadienio, mamyčių dienos, ir pasižiūrėti patiems.

 

Gerai, būtinai labai lauksime laidos. Ir dar turiu klausimą ką norėtum veikti ateityje? Ar tai susiję su žurnalisto profesija?

Girmantė: Taip, aš planuoju būti žurnaliste. Kai buvau mažytė, galvojau apie astronomiją, daktaro darbą, bet dabar tvirtai nusprendžiau, kad būsiu žurnalistė.

 

O ko išmokai šiame klube? Kaip tai naudosi ateityje?

Girmantė: Na, tai man labai gerai sekasi rašyti tekstus, imti interviu, o pati įdomiausia patirtis buvo filmuoti vaizdo siužetus. Ir būtent dėl Jaunųjų žurnalistų klubo mano straipsniai buvo išspaudinti žurnaluose „Laimiukas“, „Naminukas“ ir „Flintas“.

 

Ačiū už interviu. Ir sėkmės.

Girmantė: Sėkmės ir tau.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 12 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-04-13 19:30
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media