2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Vietoj futbolo treniruotės – į žurnalistų klubą

2017-10-03
 
Alfredo Pliadžio nuotrauka

Alfredo Pliadžio nuotrauka

Rūta Giedrytė

 

Viena populiariausių sporto šakų pasaulyje yra futbolas. Kasmet milijonai sirgalių, tarp jų ir aš, nekantriai laukia rugsėjo – futbolo sezono pradžios. O jei dar vyksta ir Europos ar pasaulio čempionatai, arba net olimpinės žaidynės... Beveik kiekvieną vakarą gali praleisti žiūrėdamas rungtynes ir palaikydamas mėgstamą komandą. Žinoma, ne visi randa tam laiko. Ką daryti tokiais atvejais?

 

Manau, kiekvienas pasirenka jam patogiausią būdą. Pradėkime nuo manęs. Aš, turėdama galimybių bei laiko, visuomet patikrinu naujienų portalą "15 min". Retai, bet peržvelgiu ir "Delfi". Skaityti naujienas internete man patinka labiau nei laikraštyje, nors kiekvieną kartą ''užmetu akį'' ir į jį. Mano nuomone, naujienų portalai pateikia daugiau ir įvairesnių temų. Taip pat juos galiu patikrinti kiekvieną dieną, tikėdamasi ko nors naujo (tuo tarpu laikraštį gaunu vos kartą per savaitę). Taip pat naujienos mane pasiekia ir socialiniame tinkle "Facebook", kur jomis dalinasi kiti futbolo sirgaliai. Tačiau "15 min" man išlieka pagrindinis žinių šaltinis.

 

"15 min" man patinka dėl to, kad pateikia daug įvairių naujienų. Galiu sužinoti tiek apie Lietuvos, tiek apie pasaulio futbolą, įvairių šalių lygų (nepamirštant UEFA Čempionų lygos) naujienas.  Rašoma ir apie apdovanojimus, persikėlimus ar kontraktų sudarymus, žaidėjų asmeninį gyvenimą ir kitas smulkesnes temas. Dažniausiai skaitau naujienas, susijusias su mano mėgstamiausiu klubu – "Barcelona". O kokiomis naujienomis domisi kiti futbolo mėgėjai?

 

Mano draugė Emilija futbolu "užsikrėtė" mano paskatinta. Šiuo metu ji irgi pradeda aktyviau skaityti naujienas. Jas Emilija randa Lrytas.lt sporto rubrikoje. Taip pat skaito Bernardinai.lt publikuojamus straipsnius. Kitas draugas, Mantas, kuris ir pats žaidžia futbolą, taip pat domisi naujienomis. Jam patinka tinklapis "Sofascore", kuriame publikuojami rungtynių rezultatai. Daug informacijos Mantas, kaip ir aš, randa "Facebook" grupėse. Laurynas, kurį domina įvairios sporto šakos, skaito žinias naujienų portale "Delfi". O štai Akvilė stebi žinias, rodomas per TV3 televizijos kanalą. Jai labiau patinka klausyti reportažų apie rungtynes tarp skirtingų šalių, nei tarp klubų. Kiek daug skirtingų šaltinių...

 

Kaip matote, kiek žmonių, tiek ir skirtingų būdų sužinoti norimą informaciją. Kiekvienam patinka skirtingi naujienų pateikimo formatai – televizija, naujienų portalai, laikraščiai, socialiniai tinklai. Džiugu, kad gyvename laikais, kai gauti informacijos nesunku bei neužima daug laiko. Taip pat džiaugiuosi įdomių, naudingų straipsnių gausa. Tikuosi, jų laikui bėgant tik daugės. Galbūt ir aš kada nors prisidėsiu prie jų rašymo?..

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-11 14:48
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media