2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Eteryje ir ausyse

2017-10-10
 
Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Aldonos Ruseckaitės nuotrauka

Liepa Rimkutė

 

Ar teko ryte, sėdint automobilyje ir klausant radijo, pagalvoti −“ kokių nesąmonių aš čia klausausi?'' O aš klausau radijo stoties M-1. Daugelį ši stotis gali išvesti iš proto, tad jie jos neklauso. Tokie žmonės gali kiek nori klausytis ''ZIP fm'', ''Lietaus“, tačiau tik išgirdę pirmuosius M-1 vedėjų Mindaugo ir Sauliaus sakinius nebenori daugiau jų girdėti. Savo šeimoje esu su tuo susidūrusi, kadangi mano mama tiesiog nemėgsta M-1 radijo stoties. Taigi keliaujant automobiliu kyla nesusipratimų dėl skirtingų nuomonių.

 

M-1 mane traukia įdomiomis rubrikomis, pavyzdžiui: dušo daina, svajonių komanda, žalia šviesa. Dušo dainos konkursas vyksta ryte, kaip tik tada, kai aš važiuoju į mokyklą, tad visada jį girdžiu. Į studiją skambina žmonės pasiryžę padainuoti dainą, kurią jie atlieka stovėdami duše. Gražiausiai perteikę to ryto nuotaiką klausytojai laimi prizus. „Svajonių komanda“ − tai konkursas, kuriame turi atspėti vedėjo parinktą žodį  pagal duotą užuominą. Greičiausiai atspėjęs gauna puikius prizus. ''Žalios šviesos'' konkurse klausytojai gali skambinti į studiją ir parinkti dainą, kurią jie nori girdėti. Daugiausiai balsų surinkusi daina yra grojama. Taip pat mane sužavi nuoširdūs bei humoro jausmą turintys vedėjai, kurie visada sugeba pralinksminti ar net prajuokinti savo klausytojus, dėl to M-1 turi sparčiai didėjantį klausytojų ratą.

 

Nors man labai patinka radijo stotis M-1, bet aš tiesiog nekenčiu M-1 plius. Mano nuomone, ši stotis visais atžvilgiais bando kopijuoti tikrajį M-1, tik, deja, nesėkmingai. M-1 Plius vedėjai perdėtai stengiasi būti šaunūs ar juokingi. Taigi dėl to niekada nesinori klausytis šios stoties. „Ilgą laiką mano radijo storis numeris vienas buvo M-1 Plius. Man patiko grojama muzika ir solidžiai pateikiama informacija. Pastaruoju metu nusivyliau šia stotimi ir dieną jos nebeklausau. Tušti M-1 Plius vedėjų pliurpalai užkiša eterį ir iš kadaise mėgtos radijo stoties ji atsidūrė antrame plane,“- sako penkiasdešimtmetė vilnietė radijo klausytoja Erika Straigytė.

 

Labai įdomią patirtį turi Jaunųjų žurnalistų klubo narys Rapolas Vanagas, Vilniaus ''Minties'' gimnazijos moksleivis. Jis gimė ir didžiąją dalį vaikystės praleido Japonijoje. Ten Rapolas nedažnai klausėsi radijo, tačiau kartais pasiklausydavo „European Hit Radio“ muzikos. ''Aš, gyvendamas Japonijoje, turėjau tokį draugą, kuris be proto mėgdavo klausytis radijo. Pasiklausęs iškart atbėgdavo pas mane ir pasakodavo naujausias žinias,''- sako Rapolas. Gyvendamas Lietuvoje Rapolas turi daugiau noro ir galimybių klausytis radijo, taigi rytais klauso Žinių radijo. Tačiau nesiklauso to, kas papuola. ''Radijuje klausau tik man įdomių naujienų: apie mokyklas, švietimą. Ypač aktuali tema buvo mokslo metų ilginimas.''

 

Žodis „radijas“ įvairiems žmonėms turi įvairių prasmių. Vieniems tai tarsi jauki popietė su kavos puodeliu rankose, kitiems − beviltiški ir nereikalingi pliurpalai, tretiems − paskalų ir gandų šaltinis. Tačiau man radijas yra bendravimo būdas, kuris gali suvienyti žmones. Ir tuos, kurie anapus mikrofono, taip pat ir tuos, kurie to radijo klausosi.

 

                                                                                                                                                                                       

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-10-11 14:48
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media