2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pokalbių klube – du kolegų žvilgsniai į… moteris kerėtojas

2009-09-29
 

Aldona Armalė

 

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klube rugsėjo 24 d. pristatytos dvi žurnalistų parašytos knygos.  Abu autoriai yra LŽS nariai, aktyviai dalyvaujantys Vilniaus skyriaus veikloje. 

 

Daivos Červokienės knygoje „XXI amžiaus Lietuvos žolininkai: kaip įveikti ligas“ pasakojama apie vaistažoles auginančius, sveikai gyventi mokančius žmones. Autorė pateikia jų patarimų, kaip vaistažolėmis išsigydyti peršalimo ligas, stiprinti imunitetą, gerinti virškinimą.

 

Žurnalistas-istorikas, VU bibliotekos A.Mickevičiaus muziejaus vedėjas Rimantas Šalna ir žinomas lenkų poetas-žurnalistas Voicechas Piotrovičius parašė knygą „Adomas Mickevičius ir moterys“. Knyga išleista  dviem kalbom – lietuvių ir lenkų. Autoriai išstudijavo garsaus romantizmo laikų poeto Adomo Mickevičiaus, jo artimųjų ir amžininkų korespondenciją,  archyvinius dokumentus, literatūrą ir pasiūlė skaitytojui pažintį su gana marga grupe poetą supusių moterų. Vienos jų buvo poeto mūzos, kitos – draugės ar globėjos, bet visos  jį mylėjo. Knyga ypač vertinga tuo, kad prieš skaitytoją iškyla gyvas poetas romantikas Adomas Mickevičius – mylintis, kenčiantis, abejojantis ir savo misijai pasiaukojantis žmogus.

 

Tai jau septinta R.Šalnos knyga. Jos išleistos lietuvių ir lenkų kalba, bendradarbiaujant su V.Piotrovičiu. Knygos „Adomas Mickevičius ir moterys“ leidybą rėmė Lenkijos Respublikos ambasada. Knygų  pristatyme Pokalbių klube dalyvavo garbingi svečiai LR ambasadorius  Lietuvoje Janusz Skolimovski, ilgametė Vilniaus universiteto bibliotekos direktorė Birutė Butkevičienė, skyriaus vedėja Snieguolė Misiūnienė,  Lietuvos Valdorfo pedagogikos centro leidybos grupės atstovė, leidėja Danutė Ona Žilienė.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-01 19:33
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media