2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pirmosios 2010 metų naujienos: valdyba - dirba, Pokalbių klubas - diskutuoja

2010-02-04
 

Viktoras Denisenko 

 

Po užsitęsusio šventinio sąstingio Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius tęsia savo tradicinę veiklą. Sausio 28 dieną į pirmą posėdį šiais metais susirinko skyriaus valdyba, tą pačią dieną į susitikimą pakvietė ir skyriaus organizuojamas Pokalbių klubas.

 

Almanachas „Žurnalistika 2008“ sulaukė ir kritinių pastabų

 

Vilniaus skyriaus nariai bei kiti Pokalbio klubo svečiai susirinko A. Mickevičiaus muziejuje padiskutuoti apie praeitų metų pabaigoje pasirodžiusį almanachą „Žurnalistika 2008“. Šis leidinys tęsia panašių prieškario Lietuvos ir sovietmečio leidinių tradicijas.

 

Savo požiūrį į leidinio aktualumą ir kokybę pristatė LŽS Vilniaus skyriaus narė ir VU Žurnalistikos instituto lektorė Jolanta Mažylė. Ji pasidžiaugė, jog almanachas „Žurnalistika“ buvo atgaivintas Lietuvos žurnalistų sąjungos pastangomis (2008 metais pasirodė pirmas almanacho numeris, skirtas 1990 – 2007 metų laikotarpiui), tačiau pažėrė ir kritinių pastabų paskutiniam leidinio numeriui. Akcentuodama tai, jog šis leidinys pretenduoja atspindėti Lietuvos žurnalistikos istoriją, o jame talpinamos medžiagos turi neabejotiną išliekamąją vertę, J. Mažylė pabrėžė, jog tai reiškia ir ypatingą atsakomybę, kurią prisiima almanacho sudarytojai. Ji pateikė keletą pavyzdžių, kurie parodė, jog ne visos medžiagos, išspausdintos leidinyje, buvo vienodai kokybiškai ir kruopščiai paruoštos.

 

Almanacho „Žurnalistika“ redaktorė, LŽS Vilniaus skyriaus vadovė Aurelija Arlauskienė pažadėjo atsižvelgti į kritines pastabas ir pasistengti, jog naujieji leidinio numeriai nesulauktų panašių priekaištų.

 

Pokalbių klube svečiavosi ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Jis pranešė, jog šiais metais, gavus atitinkamą paramą iš Spaudos, televizijos ir radijo rėmimo fondo, planuojama išleisti net du almanacho „Žurnalistika“ numerius. Pirmoje metų pusėje turėtų pasirodyti leidinys, skirtas 2009 m., o artėjant metų pabaigai būtų paruoštas ir 2010 m. leidinys. D. Radzevičius pabrėžė, jog almanachas „Žurnalistika“ nors ir leidžiamas Lietuvos žurnalistų sąjungos, turi atspindėti visos Lietuvos žurnalistų bendruomenės darbus ir interesus.

 

Vis daugiau kolegų prašo padengti bylinėjimosi išlaidas

 

Per tądien taip pat įvykusį posėdį LŽS Vilniaus skyriaus valdyba išsprendė kelis aktualius klausimus. Į skyrių buvo priimti penki nauji nariai. Taip pat valdybai teko svarstyti kolegų prašymus dėl bylinėjimosi išlaidų padengimo (pastaruoju metu tokių prašymų gaunama vis daugiau). Po trumpos diskusijos buvo nuspręsta rekomenduoti LŽS administracijai skirti iš LŽS Garantinio fondo 1000 litų paramą Rūtai Čepienei ir 500 litų paramą Gintarui Visockui bylinėjimosi išlaidoms dalinai padengti.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-04 16:35
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media