2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistai atidarė vasaros sezoną

2013-05-25
 
Gedimino Pilaičio nuotr.

Gedimino Pilaičio nuotr.

Jolanta Beniušytė, LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė

 

Keliauti ir patirti naujų įspūdžių labai mėgstantys uostamiesčio žurnalistai karštą gegužės savaitgalį išsiruošė į žygį vaizdingomis Klaipėdos rajono kalvomis, vadinamomis „mažąja Šveicarija".

 

Lapių kaime vingiuojantį Žvelsos upelį supa nuostabaus grožio skardžiais, apaugusiais tankiu mišku. Vedlio Gintauto vedami LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus žurnalistai turėjo įveikti siaurus stačius perėjimus, nuvirtusius medžius, upelius, griovius ir kitas kliūtis. Ne kartą teko sukaupti drąsą ir ryžtis pereiti nuvirtusio medžio kamienu, leistis žemyn slystančiu šlaito kraštu. Visiems patiko įveikti šias kliūtis, nors prakaito teko išlieti nemažai. Užtat nuovargį atpirko nepaprastas žydinčios gamtos grožis, paukščių čiulbėjimas ir gaivus oras. Ir visa tai - tik už keliasdešimt kilometrų nuo Klaipėdos. Skyriaus žurnalistai nutarė rengti tradicinius žygius į gamtą po netolimas miesto apylinkes. Ne tik dėl gero poilsio, sporto ir sveikatos, bet ir dėl noro pažinti savo tėviškę, nes tai, kas sava ir arti ne visada atrodo vertinga po „turkijų ar egiptų". O iš tiesų yra kitaip.

 

Po kelias valandas trukusio sportiško žygio žurnalistai atgavo jėgas karštoje pirtelėje ir lauko baseine. Šiuo žygiu į gamtą Klaipėdos žurnalistai atidarė vasaros sezoną, per kurį planuojame visi kartu dar ne kartą leistis į kelionę.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-05-25 12:59
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media