2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: 2018 metai: LŽS Klaipėdos skyrius po rinkimų atsinaujino

2018-01-17
 
Eugenijaus Maciaus nuotr.: Naujoji LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba su naujai kadencijai išrinkta skyriaus pirmininke Jolanta Beniušyte priešakyje ir LŽS pirmininku Dainiumi Radzevičiumi

Eugenijaus Maciaus nuotr.: Naujoji LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba su naujai kadencijai išrinkta skyriaus pirmininke Jolanta Beniušyte priešakyje ir LŽS pirmininku Dainiumi Radzevičiumi

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus ataskaitiniame - rinkiminiame susirinkime, vykusiame sausio 12 d. Klaipėdoje, aptarti pernai nuveikti darbai, atnaujinta skyriaus vadovybė, aptarta žurnalistikos situacija Lietuvoje bei pasidalinta kitų metų planais. 
Skyriaus susirinkime dalyvavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Jis padėkojo skyriaus pirmininkei Jolantai Beniušytei ir kadencijai užbaigusiai Tarybai už aktyvią veiklą ir visiems Tarybos nariams įteikė po vardinį parkerį. 
Susirinkime gausiai dalyvavę skyriaus nariai - apie 30 žurnalistų - trečiajai kadencijai trejiems metams skyriaus pirmininke vėl išrinko Jolanta Beniušytę. 
Taip pat buvo atnaujinta skyriaus Taryba, kurią dabar sudaro Tarybos pirmininkė Jolanta Beniušytė, jos pavaduotojas Žydrūnas Naujokas, Gediminas Pilaitis, Asta Kažukauskienė, Giedrė Vaičekauskienė, Laura Sėlenienė ir Paulius Matulevičius. 
Šiuo metu skyriuje yra 57 nariai, jauniausiai narei - 26, vyriausiam - 89. Skyriuje yra daug dirbančių žurnalistų, kurie atstovauja beveik visas visuomenės informavimo priemones mieste: laikraščius, TV, radiją, portalus. Dalis skyriaus narių yra Vilniuje, užsienyje - Anglijoje, Ispanijoje, tačiau su skyriumi ryšių nenutraukia.
Pernai skyrius gyveno labai aktyviai. Kasmet visiems Klaipėdos žurnalistams surengiama Spaudos dienos šventė „Ženia" - šiemet skyrius rėmėjų lėšomis šią šventę surengs jau 10 kartą, taip pat pernai buvo surengti du žygiai su šeimomis Kuršių Nerijoje, seminaras apie profesinius standartus, dvi išvykos su nakvynėmis po Lietuvą. 
Skyrius bendradarbiauja su Klaipėdos universitetu, ruošiamasi išleisti knygą apie žurnalistikos istoriją, jau trečius metus veikia skyriaus profilis feisbuke „Klaipėdos žurnalistai", išlaikomos kuklios skyriaus patalpos miesto centre, kuriose rengiami posėdžiai, susitikimai su nariais, pavakaroti susirenka senjorai žurnalistai. Klaipėdos žurnalistai ir šiemet ketina nesnausti, juolab, kad tai išskirtiniai, Lietuvos valstybės atkūrimo100 - mečio minėjimo metai. Ir susirinkimo šventinė dalis Klaipėdoje buvo pažymėta „šimtmečio veidais" - toks buvo aprangos kodas, kurio laikėsi ne visi, bet šventinė atmosfera buvo sukurta.

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-17 16:09
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media