2024 m. kovo 19 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: 2016 metų „Ženia“ prizai – Klaipėdos žurnalistams

2016-05-09
 
Tradicinė „Ženios“ dalyvių nuotrauka – Teatro aikštėje prie Taravos Anikės skulptūros. 2016 metai. Eugenijaus Maciaus nuotrauka

Tradicinė „Ženios“ dalyvių nuotrauka – Teatro aikštėje prie Taravos Anikės skulptūros. 2016 metai. Eugenijaus Maciaus nuotrauka

 

Gegužės 6 -ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse, Klaipėdos žurnalistai jau 16 - ąjį kartą pasidalino žurnalistų entuziastų nepriklausomų informatorių apdovanojimus (ŽENIA).

Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyriaus organizuojama šventė nepraranda populiarumo tarp Klaipėdos žurnalistų - į šventę atvyko visų uostamiesčio medijų žurnalistai, taip pat įmonių spaudos atstovai, sulaukėme svečių - kolegų iš Palangos, Gargždų.

„Ženia" vedėjas, radijo „Laluna" žurnalistas Žydrūnas Naujokas ir vėl visus nustebino savo įvaizdžiu, nes kasmet „Ženios" tema būna kitokia. Žydrūnas mokė žurnalistus kariškų komandų, bet kolegos klausė tik tada, kai balsuojant už nominantus reikėjo rikiuotis kolegoms už nugaros į eilę.

Tradiciškai „Ženia" apdovanojimai teikiami penkiose nominacijose: Metų atradimas - už ryškiausią talento proveržį, Metų praradimas - už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą, Metų skrydis - už staigiausią kilimą karjeros laiptais, Metų praskridimas - už didžiausią nesusipratimą (pelnęs šią nominaciją žurnalistas gauna ne „Ženia" statulėlę, o suvenyrinę kiaulę ), Metų knyslys - už didžiausią rezonansą sukėlusius reportažus.

Metų atradimo „Ženia" statulėlę tarp kelių pretendentų laimėjo portalo "Delfi" žurnalistė Virginija Spurytė už atradimą, kad "Misija - Sibiras" - įmanoma. V. Spurytė buvo šios gražios misijos į Sibirą dalyvė, šia tema rengė reportažus.

Metų praradimo „Ženia" prizas atiteko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovui spaudai, tikram žurnalistų bičiuliui Albinui Strumylai, išėjusiam užtarnauto poilsio.

Metų skrydžio „Ženią" laimėjo žurnalistas Valdas Pryšmantas už tai, kad sugrįžęs iš emigracijos "klastoja Londono tiesą iš Klaipėdos". Nuo jo vos per plauką atsiliko LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus vadovė Jolanta Beniušytė, pelniusi nominaciją už skrydį į Klaipėdos rajono laikraštį „Banga".

Kiaulę už Metų praskridimą gavo "Balticum" televizijos žurnalistė Eglė Šantaraitė.

Svarbiausias „Ženia" apdovanojimas -  „Metų knyslys" atiteko LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus narei,  „Vakarų ekspreso" žurnalistei Daliai Bikauskaitei už straipsnį apie nelegalią krabų žvejybą.

Garbingiausias „Metų žurnalisto" apdovanojimas, kurį įsteigė ir kasmet teikia LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba,  šiemet įteiktas dviem žurnalistams - Aušrai ir Gediminui Pilaičiams,  dienraščio „Lietuvos rytas" žurnalistams, profesionaliems ir žurnalistų bendruomenėje itin aktyviems kolegoms. Aušra ir Gediminas šiemet švenčia apvalius asmeninius jubiliejus, o žurnalisto profesijai yra atidavę po kelias dešimtis metų.

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba kasmet išrenka ir geriausiai su žurnalistais dirbantį spaudos atstovą, viešųjų ryšių specialistą. Šiemet „Ačiū Ženia"  prizas ir burlaivio modeliukas atiteko vienos didžiausių uosto įmonių, AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO komunikacijos specialistei Vidai Bortelienei.

Šiemet „Ženia" apdovanojimuose atgimė ir apdovanojimas geriausiems fotografams, televizijos operatoriams. Pirmuoju „Metų akies" mecenatu tapo spaustuvės savininkas ir fotografas Saulius Jokužys, kuris specialiu prizu pagerbė ilgametį televizijos operatorių Eugenijų Macių. Nuo šiol "Metų akies" nominacija ŽENIOSE bus teikiama kasmet.

Specialų prizą nuo visuomeninių organizacijų už viešojo intereso gynimą "Vakarų ekspreso" žurnalistui Ryčiui Savickiui įteikė Savivaldybės tarybos narė Nina Puteikienė.

LŽS Klaipėdos apskrities narė Adelė Žičkuvienė su jūrų kapitono Žydrūno Naujoko dukra Eridana pristatė dar spaustuvės dažais kvepiančią savo knygą „Ilgesio tiltai. Laiškai iš jūros ir kranto".

LŽS Klaipėdos apskrities pirmininkė Jolanta Beniušytė apvalius jubiliejus švenčiančioms kolegėms, LŽS Klaipėdos skyriaus aktyvioms narėms, žurnalistikos „mochikanėms" Gražinai Juodytei, Daliai Bikauskaitei ir Aušrai Pilaitienei įteikė LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus padėkos raštus.

Su profesine švente žurnalistus sveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus, KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža, kitų įmonių atstovai, bičiuliai ir draugai.

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus nuoširdžiai dėkoja dideliam būriui ištikimų rėmėjų, prisidėjusių prie žurnalistų šventės „Ženia" organizavimo, Klaipėdos žurnalistų solidarumo ir profesionalumo stiprinimo. Dėkojame kavinės „Forto dvaras" kolektyvui už skanų maistą ir puikų aptarnavimą.

„Ženia" rėmėjai:  Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (generalinis direktorius Arvydas Vaitkus), Klaipėdos konteinerių terminalas (generalinis direktorius Vaidotas Šileika), Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO (generalinis direktorius Audrius Pauža), UAB Klaipėdos monolitas (valdybos pirmininkas Rimantas Taraškevičius), AB Vakarų laivų gamykla (generalinis direktorius Arnoldas Šileika), Klaipėdos jūrų krovinių kompanija BEGA (generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis), LKAB „Klaipėdos Smeltė (generalinis direktorius Rimantas Juška), AB „Klaipėdos energija" (vadovas Vytautas Valutis), AB „Klaipėdos vanduo" (vadovas Leonas Makūnas), prekybos centrai „Akropolis" ir „BIG",  Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė (vadas Aristidas Gerasimavičius).

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus informacija

 

Pagrindinis „Ženia" rėmėjas - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-25 13:31
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media