2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Redakcijos atstovybė – spaudos kioske!

2009-11-26
 

Vidmantas Miškinis

 

Kai Lietuvos laikraščiuose ir žurnaluose, radijo ir televizijos laidose  sumažėjo reklamos kiekis, „Kauno diena“ dėl to negali skųstis. Anot dienraščio žurnalistės Virginijos Skučaitės, „nesenka skelbimų srautas į specialiai tam skirtus laikraščio puslapius“. „Kauno dienraštis, tikriausiai, šalyje turi ir didžiausią laikraščio prenumeratorių skaičių. Kitąmet turėtų vėl padidėti  kasdieninio numerio  tiražas, kuris dabar, pavyzdžiui, šeštadieniniais, yra 30450.

 

Kaunadieniečiai  dar labiau priartino savo skaitytojus prie redakcijos, nes beveik 120 „Kauno spaudos“ kioskų ne tik priima skelbimus, bet ir užprenumeruoja skaitytojams miesto dienraštį. Lietuvoje to dar nebuvo: redakcijos atstovybe tapo spaudos kioskai! Vadinasi, kas ieško, tas ir randa...

 

 „Kauno tiesa“ ( vėliau tapusi „Kauno diena“)  pirmasis Lietuvoje dienraštis, „atsikratęs“ tada visiems leidiniams privalomo šūkio „Visų šalių proletarai, vienykitės!“, pirmasis šalyje įkūrė  savo  platinimo tarnybą. 1992-ųjų birželyje,  redakcija tapusi laisva ir nepriklausoma,  pakeitė ne tik pavadinimą, bet pirmoji Lietuvoje  pradėjo leisti laikraštį ir pirmadieniais ( t.y. šešis kartus per savaitę), nors spaudos kioskai tą dieną dar nedirbdavo. Kadangi didžioji dauguma iš 70000 egzempliorių tiražo buvo prenumeruojama, redakcijos platinimo tarnyba pati jau iki iki 8 val. laikraštį pristatydavo skaitytojams.

 

„Kauno diena“ ir toliau yra ieškojimų bei atradimų kelyje. „Skelbimą į laikraštį – per kioską !“- naujausias kūrybingos redakcijos „radinys“. Nelengva surasti, dar sunkiau naujoves įgyvendinti. Gal redakcijai palengvino naują naštą „Kauno spaudos“ generalinė direktorė Elena Bakanauskienė, kuri Vilniaus universitete yra baigusi žurnalistiką? Nauja paslauga, paduoti skelbimą į laikraštį šalia gyvenamosios vietos arba darbavietės, greitai populiarėja. Juo labiau, kad kiekviename laikraščio puslapyje spausdinamas prenumeratos kvito, kurį turi ir visi kioskininkai, šablonas ir žemėlapis, kuriame nurodytos redakcijos „ambasados“ Jeigu dar spaudos kioskai pasipuoštų raiškia reklama apie tokį bendradarbiavimą su „Kauno dienos“, laikraštis sulauktų dar daugiau  bičiulių!   

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-11-26 16:15
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media