2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Konstitucijos egzamino finalas

*print*

Archyvas :: Kontitucijos egzamino finale - per pusšimtį dalyvių

2009-11-28
 

Šiandien Konstitucijos egzamino finale, kuris vyko Vilniuje, Teisingumo ministerijoje, dalyvavo 48 dalyviai. Tarp jų buvo 9 teisininkai ir 39 gyventojai, tapę pirmojo egzamino turo laimėtojais savivaldybėse ir pataisos įstaigose. Nuteistieji, patekę į finalą, kūrybines užduotis (esė) atliko pataisos namuose tuo pat metu, kaip ir kiti finalo dalyviai. Iš viso finale dalyvavo per pusšimtį žmonių.

 

Finalo dalyvius sveikino teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius ir Lietuvos Respublikos Prezidentės vyriausioji teisės patarėja Solveiga Cirtautienė.  Jie dėkojo finalo dalyviams už pilietinę iniciatyvą, parodytą dalyvaujant šiame teisinio švietimo projekte, bei geras Konstitucijos žinias .

 

S.Cirtautienė perdavė susirinkusiems Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą ir jos išsakytą viltį, kad šis projektas būtų tęsiamas ir kitąmet.

 

Po to buvo paskelbtos esė temos: “LR Konstitucija – mūsų visų susitarimas ar valdžios nustatytos taisyklės?”, “Ką aš keisčiau LR Konstitucijoje?”, “LR Konstitucija – sukurta kartą ir visiems laikams ar besikeičianti kartu su gyvenimo realijomis?”

 

Po valandos Konstitucijos egzamino finalas baigėsi. Jo dalyviai buvo pakviesti pietų, kur galėjo pasidalinti mintimis, sumanymais, pabendrauti su bendraminčiais, renginio svečiais bei projekto organizatoriais.

 

Konstitucijos egzamino finalo dalyvių darbai bus vertinami iškart, kai tik projekto rengėjus pasieks nuteistųjų rašytos esė. Jų darbus pataisos įstaigų darbuotojai registruotu paštu persiųs į Teisingumo ministeriją. Tikimasi, kad antradienį jau bus žinomi patys geriausi šiais metais Konstitucijos žinovai ir šio egzamino absoliutūs laimėtojai.

 

Jie bus pakviesti į sveikinimo ceremoniją prezidentūroje, kur visi laimėtojai bus apdovanoti Prezidentės, Teisingumo ministerijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir kitų projekto partnerių dovanomis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-11-28 17:34
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media