2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Šilutės savivaldybė egzaminui pasirengusi

2009-10-16
 

Simonas Ropė

 

 

Konstitucijos egzamino koordinatorė Ingrida Jokšienė, Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, pranešė, jog Šilutės savivaldybė egzaminui taip pat pasirengusi.

 

Šilutiškiai ir rajono gyventojai kviečiami Konstitucijos dienos išvakarėse ateiti ir pasitikrinti savo žinias. Spalio 24 d., šeštadienį, 11 val. visų egzamino dalyvių organizatoriai laukia Savivaldybėje, didžiojoje salėje (Dariaus ir Girėno g. 1, Šilutė).

 

Vertinimo komisijos pirmininko pareigos patikėtos teisininkui- Šilutės rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjui Arvydui Bielskiui.

 

Praėjusiais metais Šilutės rajono savivaldybėje Konstitucijos egzaminą laikė 22 dalyviai. Prieš egzaminą dalyvius pasveikino Šilutės rajono savivaldybės meras Virgilijus Pozingis ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Audrius Endzinas. Abu politikai Konstitucijos egzamino nelaikė, nes išskubėjo į tuo pat metu vykusį Rudens šventės atidarymą.

 

Konstitucijos egzamino vertinimo komisijai, kurią sudarė notarė Selvina Daugėlienė, VĮ „Registro centro“ atstovė Ramutė Urbonienė, savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vyriausiasis specialistas Arvydas Gorodeckas ir Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Rimkuvienė, vadovavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Purlys.

 

Komisijos nariai, patikrinę visus testus, nugalėtojais pripažino Šilutės pirmosios gimnazijos moksleivį Paulių Skirkevičių ir tos pačios gimnazijos istorijos mokytoją, ekspertą, Šilutės rajono savivaldybės tarybos narį Algirdą Gečą. Jie atstovavo Šilutės savivaldybei spalio 25 d. Vilniuje vykusiame Konstitucijos egzamino finale. Beje, iš Šilutės pirmosios gimnazijos egzamine dalyvavo net 17 moksleivių.

 

Algirdas Gečas 2007 metais taip pat dalyvavo Konstitucijos egzamine ir buvo pripažintas ne tik geriausiu Konstitucijos žinovu tarp rajono politikų, bet ir egzamino finale tapo antrosios vietos laimėtoju.

 

Apie Konstitucijos egzamino rezultatus daug informacijos šilutiškiams pateikė regioninė spauda – „Šilutės žinios“ ir „Pamarys“.

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga ragina kolegas iš vietinių laikraščių taip pat palaikyti egzamino idėją. Jų puslapiuose išspausdintas kvietimas arba interviu su praėjusiais metais laimėtojais tapusiais šilutiškiais bus įtaigiausias paraginimas kitiems.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-16 20:20
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media