2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

2009 m. Konstitucijos egzamino rezultatai

*print*

Archyvas :: Kauno rajonas: didėja jaunimo domėjimasis šalies Konstitucija

2009-10-26
 
Rūtos Vaitkevičiūtės nuotraukoje: Konstitucijos egzaminas pritraukia daug jaunų žmonių

Rūtos Vaitkevičiūtės nuotraukoje: Konstitucijos egzaminas pritraukia daug jaunų žmonių

Rūta Vaitkevičiūtė

 

Kauno rajono gyventojai aktyviau nei ankstesniais metais panoro pasitikrinti savo žinias apie svarbiausią šalies įstatymą. Pastebėtina tai, kad į Konstitucijos egzamino pirmąjį turą, vykusį Kauno rajono savivaldybėje, atvyko daugiausiai jauni žmonės – moksleiviai, studentai ir neseniai studijas baigę jaunuoliai. Tarp 13 dalyvių jėgas išbandė ir du Tarybos nariai – Alfonsas Norkus ir Zigmas Kalesinskas.

 

Z. Kalesinskas prieš egzaminą savivaldybės tarybos vardu pasveikino ir padrąsino egzamino dalyvius.

 

Nors aktyviausi buvo garliaviečiai ir raudondvariečiai, geriausiai  į anketos klausimus atsakė ir finaliniame ture Vilniuje Kauno rajonui atstovaus Zapyškio gyventoja Asta Mačiulaitytė, Kauno rajono savivaldybės Socialinės pramos skyriaus vyriausioji specialistė. Iš 26 klausimų teisingai atsakė į 22. Ji neslėpė, kad dalyvauti egzamine ją paskatino bendradarbiai, be to, darbe kasdien tenka naudotis įstatymais. Savo žinias kartu pasitikrino dar viena šio skyriaus darbuotoja Roberta Bezykornova, dalyvauti egzamine pakvietusi ir savo draugą.

 

Dalyviai vardijo ne vieną priežastį, paskatinusią spalio 24-ąją atvykti į rajono Savivaldybę. Jau ne pirmą kartą Konstitucijos egzamine dalyvaujantis Juozas iš Garliavos prasitarė, kad žinant įstatymus lengviau bendrauti su valdininkais, o egzamine pasitikrina savo žinių spragas. Jis džiaugėsi, kad šiais metais dalyvauti jį paskatino anūkas Linas, kuris taip pat aktyviai domisi šalies įstatymais, dalyvauja moksleivių konkursuose. Garliavos vidurinės mokyklos dvyliktokas prisipažino, kad Konstituciją studijuoja ir savarankiškai, ir mokytojo padedamas, o baigęs mokyklą svarsto rinktis teisės arba medicinos studijas.

 

Su sūnumi Luku, taip pat moksleiviu, jau antrą kartą egzamine dalyvavo Batniavos seniūno pavaduotoja Daliora Laukionienė. Šiais metais ji vienintelė iš rajono seniūnijų darbuotojų dalyvavo egzamine.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-26 18:25
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media