2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Arabų kultūros dienų Lietuvoje kulminacija – futbolo aikštėje

2012-11-30
 

Visą savaitę vyko „Arabų kultūros dienos Lietuvoje“. Vilniuje, Klaipėdoje ir Birštone lankėsi svečiai iš Egipto, Palestinos, Sirijos, Jordanijos. Konferencijose, kultūros ir sporto renginiuose lankėsi ir švedai, prancūzai, estai ir lenkai.


Paskutiniu „Arabų kultūros dienų Lietuvoje“ renginiu tapo futbolo rungtynės tarp svečių ir Lietuvos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ komandų Vilniuje, „Sportimos“ manieže. Svečių komandą daugiausia sudarė egiptiečiai iš garsiosios Aleksandrijos bibliotekos, į pagalbą jie pasitelkė ir Lietuvoje gyvenančius tautiečius.


„Lietuvos sporto žurnalistai aktyviai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Rungtynės su svečiais iš Egipto nebuvo pirmas tokio pobūdžio susitikimas futbolo aikštėje. Pernai Vilniuje žaidėme su japonais, minėdami Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atstatymo 20 metų jubiliejų“, - sakė sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.


Draugiškose rungtynėse abiems komandoms labiau rūpėjo puolimas, o ne savų vartų gynyba. Labai rezultatyviame susitikime pergalę rezultatu 18:7 šventė Lietuvos sporto žurnalistai. Rezultatyviausiai „Press‘o“ gretose žaidė 3 įvarčius įmušęs Gedas Saročka – Žvyras. Vieną įvartį įmušė į greitą ataką nuskubėjęs „Press‘o“ vartininkas T. Vencevičius.

 

Gražiausio įvarčio autoriumi išrinktas Egipto delegacijos vadovas Mahmoudas Ezzatas. Po rungtynių M.Ezzatas pakvietė Lietuvos sporto žurnalistus atsakomojo vizito į kasmet Aleksandrijos bibliotekos organizuojamą futbolo turnyrą, nors pačiame Aleksandrijos mieste, kaip ir Lietuvoje, populiariausias yra krepšinis.


„Arabų kultūros dienas Lietuvoje“ organizavo „Anna Lindh fondas“. Renginius globojo Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-11-30 10:40
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media