2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Senjorų svečias – „Verslo žinių“ redaktorius Rolandas Barysas

2010-05-24
 
Herkaus Milaševičiaus nuotraukoje: Rolandas Barysas

Herkaus Milaševičiaus nuotraukoje: Rolandas Barysas

Vytautas Žeimantas

 

Tradicinis Senjorų klubo susitikimas gegužės 5 d. prasidėjo tradiciškai – jubiliatų sveikinimais. Šį kartą sveikinome kolegą Romualdą Čėsną su jo septyniasdešimties metų sukaktimi.

 

R.Čėsna gimė Kaune 1940 m. Pirmosios jo publikacijos pasirodė „Kauno tiesoje“. Profesionaliu žurnalistu tapo 1962 m., pradėjęs dirbti „Valstiečių laikraštyje“. Tačiau ryškiausią kūrybinį pėdsaką jubiliatas paliko ELTOJE, kur išdirbo 25 metus.

 

„Lemtingomis 1990 m. kovo dienomis buvau paskirtas dirbti ELTOS specialiuoju korespondentu  Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmojoje sesijoje. Ketveriems metams tapau betarpišku istorinių šalies įvykių liudininku. Be kitų neatidėliotinų darbų teko garbė nušviesti ir į Lietuvą atvykusių žymių pasaulio politikų, valstybių vadovų- buvusio JAV prezidento Richardo Niksono, JAV viceprezidento Dano Quayle, Vokietijos prezidento Richardo von Weizsacherio, Danijos karalienės Margaret ir kitų vizitus Lietuvoje. Ne kartą teko lydėti šalies vadovus į aukščiausiojo lygio susitikimus Maskvoje, Budapešte, Prahoje, Briuselyje... Teko laimė nušviesti 1992 m. rugsėjo 8 d. Didžiuosiuose Kremliaus rūmuose įvykusį Aukščiausiosios Tarybos pirmininko Vytauto Landsbergio ir Rusijos prezidento Boriso Jelcino susitikimą, kurio metu Rusija įsipareigojo visus karinius dalinius išvesti iš Lietuvos teritorijos. O  po metų, 1993 m. lapkričio 4 d. teko rašyti dar vieną istoriniu tapusį reportažą iš Kremliaus. Pradėdami reikšmingą kaimyninių valstybių bendradarbiavimo etapą čia susitiko mūsų prezidentas Algirdas Brazauskas ir  Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas“, - prisimena R.Čėsna.

 

Po nuoširdžių sveikinimo žodžių ir gėlių jubiliatui perėjome prie kitų dienos aktualijų.

 

Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus, pabrėžęs Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos svarbą, pakvietė visus aktyviai dalyvauti šios šventės renginiuose.

 

Vėliau S.Pleskus pristatė klubo svečią  - žurnalistą ir leidėją Rolandą Barysą, kuris 1994 m. įkūrė iki šiol vadovauja „Verslo žinioms“, vienam iš populiariausių  dienraščių Lietuvoje.

 

R.Barysas žurnalistikos mokėsi Vilniaus ir Maskvos M.Lomonosovo universitetuose. Dirbo ELTOS ir Roiterio agentūrose, buvo „Forumo“ savaitraščio redaktorius. Dabar jau šešiolika metų sėkmingai vadovauja „Verslo žinioms“. 

 

Svečio dėka įvyko įdomus pokalbis apie šių dienų žurnalistikos problemas, apie perkamus ir nepaperkamus žurnalistus. Džiugu buvo iš svečio išgirsti, kad „Verslo žinios“ aktyviai siekia ir pasiekė žurnalistų veiklos skaidrumo.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-24 14:22
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media