2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klube pagerbtas Stasys Lipskis

2016-09-15
 
Kolegai Stasiui Lipskiui - medalis "Už nuopelnus žurnalistikai"

Kolegai Stasiui Lipskiui - medalis "Už nuopelnus žurnalistikai"

 

Vytautas Žeimantas

 

Po vasaros atostogų į pirmąjį LŽS Senjorų klubo susirinkimą, kuris tradiciškai vyksta pirmąjį mėnesio trečiadienį, sugūžėjo didelis būrys žurnalistų.  Teatrų sąjungos salė buvo pilnutėlė.

Susirinkimą klubo pirmininkas Ipolitas Skridla pradėjo paprašęs tylos minute pagerbti mūsų klubo nario Gintauto Iešmanto atminimą.

Žurnalistas, poetas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Gintautas Iešmantas po sunkios lygos (kraujo vėžys) mus paliko rugsėjo 4 dieną.  Jo palaikus priglaudė Antakalnio kapinės. Signatarų kalnelyje atsirado naujas kapas, paskendęs gėlėse.

Toliau susirinkimas buvo tęsiamas tradiciškai. I. Skridla ir A. Kairys pasveikino šį mėnesį gimusius klubo narius. 

Susirinkime dalyvavęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius įteikė mūsų kolegai Stasiui Lipskiui medalį "Už nuopelnus žurnalistikai". Šiuo medaliu jis buvo apdovanotas už žurnalisto profesinio vardo prestižo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu.

Kolega Stasys Lipskis praktiškai visą gyvenimą paskyrė žurnalistikai. Dar mokydamasis mokykloje pradėjo rašyti rajono laikraščiui. 1967 metais Vilniaus universitete baigia žurnalistiką, priimamas į Lietuvos žurnalistų sąjungą Nuo 1968 dirbo žurnalistu savaitraštyje „Literatūra ir menas", žurnale „Nemunas", beveik dešimt metų redagavo žurnalus „Naujos knygos", ir „Knygnešys".

1991 metais įsteigė leidyklą „Žuvėdra" ir pradėjo užsiimti profesionalia leidyba. Per tuos 25-eris metus, kai jis yra šios leidyklos vadovas ir redaktorius, išleido daug ir žurnalistų  knygų. Kolega Stasys Lipskis parašė ir išleido apie 20 autorinių knygų, sukūrė scenarijų meniniam filmui „Mažos mūsų nuodėmės" ir dokumentiniams filmams „Rankos" apie Eduardą Mieželaitį  ir „Dienoraštis be datų" apie Justiną  Marcinkevičių. 

Kolega Stasys Lipskis yra Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos signataras.  Šiuo metu aktyviai dalyvauja LŽS Senjorų klubo veikloje.

Kolegos pasidalijo vasaros kelionių įspūdžiais. Dainius Radzevičius papasakojo apie žurnalistikos situaciją Uzbekistane. Gediminas Končius pasidalijo įspūdžiais iš kelionės po Mažąją Lietuvą, dabar administruojama Lenkijos. Algirdas Matulevičius - apie žurnalistų desantą į Pagėgių kraštą.

Kolega Jonas Endrijaitis su gitara padainavo savos kūrybos dainų ir susilaukė karštų katučių.

Kitas LŽS Senjorų klubo susirinkimas įvyks tradiciškai - pirmąjį mėnesio trečiadienį (spalio 5 d.) 11 val. Tik šį kartą jis įvyks ne Teatrų sąjungos salėje, o Vilniaus Savivaldybėje, Kolegijų salėje, esančioje 20-ajame aukšte. Mus priims Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Merija prašo tikslaus susitikimo dalyvių sąrašo (vardų pavardžių), kad visiems būtų užsakyti leidimai - praeiti pro apsaugos vartelius  ir pakilti liftu į 20 aukštą, kur, beje,  yra ir didelis balkonas, iš kurio atsiveria graži Vilniaus panorama. Galėsime ir  pasigrožėti mūsų senąją sostine.

Todėl LŽS Senjorų klubo narius, norinčius pabendrauti su Vilniaus meru, prašome registruotis pas klubo pirmininką Ipolitą Skridlą. Jeigu atsiras žurnalistų iš kitų LŽS skyrių ar klubų, norinčių užduoti Remigijui Šimašiui klausimų, irgi prašome kreiptis  į Ipolitą Skridlą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-03-10 12:45
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media