2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Pasaulis – per advokato fotoobjektyvą

2013-03-19
 
Jonas Nekrašius (L. Vasiliauskaitės nuotr.).

Jonas Nekrašius (L. Vasiliauskaitės nuotr.).

Ramunė Tolvaišytė

 

 

Lietuvos advokatūros patalpose (Vilnius, Sporto g-vė 12) 2013 02 26 dieną LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys, advokatas Jonas Nekrašius surengė savo fotoparodą „Po pasaulį keliauja fotografas".

 

 

Tai - jubiliejinė, trisdešimtoji šio žinomo teisininko, kultūrologo, fotografo ir keliautojo paroda ( pirmąją personalinę parodą jis surengė 1983 metais Pakruojyje). Nuotraukose įamžintos kelionių po pačius įvairiausius mūsų planetos kampelius akimirkos. Dalis jų įeina į fotografijos ciklus „Venecijos gondolos ir gondolininkai", „Arbatos žmonės", „Tunisas" ir kt.

 

 

Gausiai susirinkę parodos lankytojai taip pat turėjo galimybę pasižiūrėti Jono Nekrašiaus sukurtų pažintinių filmų iš kelionių po Japoniją, Kiniją, Turkiją. Mat parodos autorius su vaizdo kamera nesiskiria nuo 1999 metų, yra filmavęs Šiaurės Afrikoje, Pietų Korėjoje, Himalajuose, Skandinavijoje, Šveicarijoje, Čekijoje ir kitose šalyse. Šio autoriaus sukurtas dokumentinis filmas ir parašyta knyga apie garsųjį mūsų tautietį, gamtosaugininką Olegą Truchaną praėjusiais metais pelnė Mato Šalčiaus premiją.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-03-19 09:34
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media