2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai - Vilniaus knygų mugės dalyviai

2014-02-24
 
 

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai kasmet tradiciškai pristato savo kūrybą Vilniaus knygų mugėje. 2014 metai - ne išimtis. Penktadienį mugės dalyvius su savo naujausia knyga „Pas kunigą ir detektyvą - psichologo kabinete" pristatė Genovaitė Bončkutė-Petronienė. Kaip ir visose savo kūriniuose, autorė gvildena sudėtingas psichologines situacijas, į kurias patenka šių dienų žmogus.

Ką tik pasirodžiusi nauja praėjusiųjų metų Mato Šalčiaus premijos laureatės Kristinos Stalnionytės knyga „Šuarų žemė" gimė po autorės kelionės į Pietų Ameriką, kurios metu buvo aplankyta Ekvadoro ir Peru pasienyje gyvenanti šuarų gentis. Leidinys gausiai iliustruotas, jame pateikiama gausybė daugeliui iki šiol negirdėtų geografinių, istorinių, etnokultūrinių duomenų.

Šeštadienį daugybę klausytojų sutraukė albumo „Vanduo - tai gyvybė: Vidmanto Urbono žygis pasaulio ežerais" pristatymas. Organizuojant šį žygį, daug prisidėjo Kelionių ir pramogų klubo narys Vytautas Bukauskas. Nufilmuotoje ir apie šį žygį pasakojančioje medžiagoje gausu informacijos apie tas šalis, per kurias plaukė mūsų garsusis plaukikas.

Na, o „Kelionių ir pramogų" žurnalas šiemet organizavo konkursą geriausiai knygai kelionių tematika išaiškinti. Į geriausiųjų vardą pretenduoja dešimt autorių, o kas pelnys prizą, išaiškės mugės pabaigoje.

 

   Mūsų inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-24 14:09
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media