2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Knygos sutiktuvės buvo iškilmingos

2013-02-27
 
Kelionių ir pramogų klubo nariai, kovo 20-ąją atėję į Lietuvos mokslų akademijos didžiąją salę, džiugiai nustebo: ji buvo pilnut pilnutėlė. Tokio gausaus žmonių susibūrimo naujų knygų pristatymai nedažnai sulaukia, o tą trečiadienį skaitytojai išvydo ką tik pasirodžiusį leidinį „Lietuvos totoriai istorijoje ir kultūroje“. Tai – jau antrasis šios knygos leidimas, gerokai papildytas, kurį visuomenei pateikė mūsų klubietis, Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas Adas Jakubauskas kartu su bendraautoriais – laikraščio „Lietuvos totoriai“ redaktoriumi Galimu Sitdykovu ir Rusijos valstybinio istorijos muziejaus vyr. moksliniu darbuotoju Stanislavu Duminu. 
 
Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas Adas Jakubauskas 
 
Lietuvos totoriai – unikali etninė totorių grupė, apsigyvenusi Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje daugiau kaip prieš 600 metų – XIV – XV amžiuje. Šioje knygoje pristatomi trumpi įžymių Lietuvos totorių, palikusių ryškų pėdsaką Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių istorijoje bei kultūroje, gyvenimo aprašymai. Leidinį recenzavo Lietuvos istorijos instituto direktorius Rimantas Miknys, jo svarbą Lietuvos kultūriniam gyvenimui savo kalbose pabrėžė akademikas, profesorius Antanas Tyla, etnologas, mokslo istorikas, prof. Libertas Klimka, VU prof. Dobilas Kirvelis ir kiti garbūs mokslo pasaulio atstovai. 
 
Renginyje koncertavo Totorių vaikų folkloro ansamblis „Ilsu“ bei garsios atlikėjos – Lilija Gubaidulina ir Žaneta Noreikienė. 

Ramunė Tolvaišytė 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-02-27 13:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media