2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Tikėtinas netikėtumas – žurnalistikos medalis “Linksmotekos” Vlaberiui

2009-12-31
 
Ričardo Šaknio nuotraukoje: linksmųjų karikatūrų meistras Vladimiras Bersniovas net nenusišypsojo ir paimdamas iš G.Petrošienės rankų  jam skirtą, tačiau netikėtą medalį. Gal galvojo,  kad tai balandžio pirmosios pokštas?

Ričardo Šaknio nuotraukoje: linksmųjų karikatūrų meistras Vladimiras Bersniovas net nenusišypsojo ir paimdamas iš G.Petrošienės rankų jam skirtą, tačiau netikėtą medalį. Gal galvojo, kad tai balandžio pirmosios pokštas?

Vidas Mačiulis

 

Priešpaskutinės 2009-ųjų dienos vakarą Lietuvos žurnalistų ir dailininkų sąjungų narys Vladimiras Beresniovas (Vlaberis) praleido Kauno žurnalistų namuose UAB “Liberty pub” įkurtoje aludėje, kur eksponuojama šio dailininko karikatūristo kūrinių paroda “Smailiu žvilgsniu”. Linksmoje vakaronėje Vlaberis buvo artimųjų – žmonos Birutės, dukros Beatos, sūnaus Roko, beje atvykusio iš JAV, bei jų bičiulių apsuptyje.  Buvo pakeltos taurės ir už talentingąjį “tylenį”, kuris savo karikatūromis priverčia ne tik šypsotis, bet ir susimąstyti…

 

Niekas iš vakaronės dalyvių nežinojo (tik žmona Birutė, kuri prieš keturias dienas dalyvavo LŽS Kauno apskrities skyriaus tradicinėje šventėje), kad Vladimiras Bersniovas buvo apdovanotas LŽS medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai”.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos valdyba vieningai balsavo už tokį V. Beresniovo įvertinimą, nes jis aktyviai prisideda prie LŽS veiklos gerinimo, garsina sąjungos vardą  šalyje ir užsienyje. Prieš 61 metus Vladimiras gimė Boronkyje (Mogiliovo sritis, Baltarusija). Studijas baigė Kaune, čia ir liko gyventi bei kurti, yra lietuvių prominentinis dailininkas, humoristas, poetas bei karikatūristas.

 

Vlaberis yra aktyvus karikatūristas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Savo geriausius darbus yra eksponavęs dvidešimtyje pasaulio šalių, buvo pakviestas net į Graikijos parlamentą, kur atidarė savo ekspoziciją, o 25 autorinius darbus jis padovanojo Gabrovo humoro muziejui. Kasmet ir Lietuvoje dailininkas surengia apie dešimt autorinių parodų.

 

Per paskutinius 10 metų V. Beresniovas iliustravo apie 100 knygų, kūrė jų viršelius. Ir pats jis  aktyviai rašo: 1998 metais išleido “Vlaber Cartoons”, 2002 m. “Geriau ragas ant kaktos”, o 2008 m. “Linksmoteką”. Vladimiras Beresniovas jau daugel metų yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, aktyvus visuomeninio darbo entuziastas, aktyviai dalyvauja kultūrinėje veikloje.

 

2007 metais jis vienbalsiai buvo išrinktas į Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybą ir  Kauno apskrities skyriaus valdybą. A.A. Vytauto Andrejaičio įkurto žurnalistikos senjorų klubo “Mes” nariai  2009-aisiais Vladimirą išrinko savo pirmininku, kuris mielai organizuoja įvairius renginius, ieško naujų, įdomių darbo formų.

 

LŽS 80-mečio proga dailininkas karikatūristas Kaune surengė žurnalistinių piešinių parodą “Smailiu žvilgsniu”. Jo karikatūros nuolat puošia ir LŽS tinklalapį, kuriam dabar  siunčia ir savo darytas nuotraukas iš miesto žurnalistų gyvenimo. Savo kūrybiniu darbu ir aktyvia visuomenine veikla Vladimiras Beresniovas tikrai  nusipelnė aukšto įvertinimo – medalio “Už nuopelnus žurnalistikai”.

 

Tradicinės kauniečių žurnalistų  vakaronės metu su aukštu LŽS įvertinimu kolegą pasveikino Kauno apskrities skyriaus valdyba, perdavusi ir nuoširdžius LŽS vadovo Dainiaus Radzevičiaus, kuris dėl asmeninių priežasčių šį kartą negalėjo atvykti ir atlikti savo pareigą – įteikti  medalį “Už nuopelnus žurnalistikai”. Tai padaryti ir paspausti dešinę Vladimirui Beresniovui buvo patikėta viešniai – Lietuvos žurnalistų draugijos Kauno skyriaus pirmininkei, savaitraščio “Nemunas” vyr. redaktoriaus pavaduotojai Gražinai Petrošienei. Tai simboliška, nes dailininkas bendradarbiauja su įvairiomis redakcijomis, su visais yra paslaugus, draugiškas ir nuoširdus. Dėl to visi gerbia ir myli “Linksmotekos” Vlaberį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-31 13:49
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media