2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose pokalbių klubas: Ar krikščioniškos vertybės jaučiamos Lietuvos versle?

2013-10-13
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius. Vytauto Žeimanto nuotrauka

 

Dainius Radzevičius

 

Spalio 15 d., antradienį, 17.30 val. Žurnalistų namuose į pokalbių klubą pakvietėme trijų įmonių vadovus padiskutuoti apie Lietuvos verslo lyderių vertybes ir krikščioniškų vertybių integravimą į kasdieninę įmonių veiklą.

Šį kartą  Pokalbių klubo svečiai bus Tele2 gen. direktorius Petras Masiulis, "Smitz Cargobull Baltic" pardavomo Lietuvai direktorius Donatas Krasickas ir Saugos tarnyvos "Sigreta" direktorius Tomas Reventas.

 

Tokią diskusiją surengti paskatino vienos politikės televizijos laidoje išsakyta mintis vadinamosios Dembavos tragedijos kontekste. Tada politikė kalbėdama apie telekomunikacijų įmonių elgesį pareiškė, kad viena bendrovė skambinančiojo vietos nustatymo paslaugą teikė ir be SIM kortelės skambinančiam žmogui todėl, kad įmonės vadovas lankosi bažnyčioje. Sunku spręsti, ar šį kartą taip ir buvo, tačiau viešoje erdvėje garsūs verslininkai dažnai deklaruoja vertybes, kurios būdingos krikščioniškajai kultūrai. Tad kolegas žurnalistus mielai kviečiu rytoj 17.30 val. užsukti į Žurnalistų namus ir neformaliai pasišnekėti apie vertybes versle ir verslo vertybes.

Kadangi verslas nenumaldomai susijęs ir su žmonių darbu, todėl šiam pokalbiui išeities tašku gali tapti Popiežiaus Pranciškaus pavasarį pasakyti žodžiai „Darbas priklauso Dievo meilės planui":

Šią akimirką galvoju apie sunkumus daugelyje šalių slegiančius darbo ir verslo pasaulį, galvoju apie neturinčius darbo, ypač jaunimą, dažnai dėl neteisingos visuomenės sampratos, egoistiško pelno siekimo nepaisant socialinio teisingumo. (...) Norėčiau pasakyti keletą žodžių ir apie tą darbo rūšį, kuri kelia susirūpinimą, - apie vergišką darbą, apie darbą, kuris pavergia. Kiek daug žmonių visame pasaulyje kenčia tokią vergystę, kur žmogus tarnauja darbui, o ne darbas žmogui. Raginu visus tikinčiuosius ir visus gerus valios žmones ryžtingai pasipriešinti prekybai žmonėmis ir vergiškam darbui".

Išankstinė registracija būtina, nes dalyvių skaičius ribotas.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-10-15 09:58
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

ubilius

2014-01-01 07:45

Sito ragavau nuo 2000 metu. Laisve isnaudoti ir neatsiskaityti. Tuometine valdzia ir teismai neiziurejo neteisybes. Maistas tau prie nosies, bet jo valgyti nera uz ka ir nera laiko ji valgyti. Isnaudojimo formule. (Dar niekas nemire nuo to.)-Darbas, tualetas, greita arbata ar sultinys, darbas.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media