2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas :: Žurnalistų namuose įdomi paroda „13 istorijų“

2016-01-19
 
Povilas Šimkavičius. Alfredo Girdziušo nuotrauka

Povilas Šimkavičius. Alfredo Girdziušo nuotrauka

 

Povilas Šimkavičius,

atsargos pulkininkas leitenantas

 

Neseniai Žurnalistų namuose dalyvavau parodos „13 istorijų", skirtos 1991 m. sausio 13-osios įvykių atminimui, atidaryme. Parodą surengė Lietuvos mokinių parlamento Kultūros komitetas.

Labai gražu, kad šių dienų moksleiviai domisi Lietuvos valstybingumo raida, reikšmingų istorinių datų įamžinimu. Džiaugiuosi, kad moksleivių sumanymą palaikė Lietuvos Respublikos Seimo nariai Valentinas Stundys ir Rima Baškienė bei Lietuvos žurnalistų sąjunga.

Parodą atidarę moksleivės Rūta Liutkutė ir Aušrinė Dambrauskaitė, papasakojo apie sumanymą kitaip paminėti Sausio 13-ąją - Laisvės gynėjų dieną. Kultūros komiteto nariai surado skirtingo amžiaus, iš skirtingų Lietuvos miestų žmonių, kurie papasakojo dar negirdėtų, bet taip pat labai svarbių istorijų, iš kurių ir išaugo ši paroda.

„Kad žinotume, kad prisimintume, kad didžiuotumėmės, nes istorija gyva ne vieną dieną", - kalbėjo Rūta.

Visas istorijas vienija rūpestis Lietuvos ateitimi, ryžtas apginti ją nuo sovietinės agresijos, žmonių patriotiškumas ir vienybė.

Visos istorijos svarbios ir nepakartojamos, bet labiausiai įsiminė Jono Nainio (tuo metu jam buvo tik 8 metai) pasakojimas apie to meto įvykius. Jonas, pažiūrėjęs per televiziją nesmagius vaizdus, priėmė sprendimą sudeginti ilgai rinktą ir brangią savo žaislinių kareivėlių kolekciją. Taip, anot jo mamos, Jonukas prisidėjo prie Sausio 13-osios įvykių.

Dėkoju Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdybos narei Rasai Liutkuvienei už kvietimą dalyvauti parodos atidaryme, o Lietuvos mokinių parlamento Kultūros komiteto nariams už puikiai įgyvendintą idėją. Linkiu ir ateityje gražių darbų Tėvynės labui.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-20 09:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media