2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalistų Skirmanto Pabedinsko darbo skaitliuke - per 26 tūkst. reportažų

2020-03-10
 
Dainius Ručinskas,
LŽS narys

 

Penkiasdešimt metų atidavęs Lietuvos televizijai ir 2019 m. vasarą paprašytas iš jos išeiti, ne kartą už originalius reportažus apdovanotas Lietuvos nusipelnęs žurnalistas Skirmantas Pabedinskas nenori tyliai atsisveikinti su žiūrovais. Jo veidas ir balsas pažįstamas visiems Lietuvos žmonėms, su jo reportažais užaugo kelio kartos.
Leidykla "0buolys" išleido S. Pabedinsko kartu su Zinaida Paškevičiene knygą "Istorijos, kurių jums nepapasakosiu".
Kita šios knygos autorė Zinaida Paškevičienė irgi ne iš kelmo spirta. Dirbo "Panevėžio balse", "Lietuvos žiniose". Penkiolika metų dirbo Televizijos laidoje "Panorama". 
Vėliau vesdavo televizijos laidas Aukštaitijos regione. už sumanų kūrybinį darbą pelnė Auksines bitės statulėlę.
S. Pabedinskas, Lietuvos žurnalistų sąjungos V. Kudirkos premijos laureatas, LRT radijo ir televizijos "Auksinės bitės" laureatas savo reportažuose kalbinęs apie 80 000 pašnekovų - beveik tiek žmonių, kiek gyvena penktame pagal dydį Lietuvos mieste - Panevėžyje.
Tai žmogus legenda, sukūręs beveik 26 tūkst. reportažų ne tik Lietuvoje,bet ir JAV, Kanadoje, Japonijoje, Italijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Filipinuose, Vietname ir patyręs daug nuotykių, likusių už kadro. Ši knyga apie tai, kas nepasakyta ir neparodyta - neįtikėtinos situacijos, intriguojančios istorijos. 
Skirmanto istorijos neišgalvotos. Jos tikros, su tikrais herojais ir vardais. Intriguojančiai skamba šio reporterio priverstinė vakarienė su nusikalstomos Panevėžio gaujos "berniukais"
...buvau beužmiegantis, kai staiga. pajutau, kad laivas kelis kartus stabtelėjo ir vėl pajudėjo. Pašokau, greitai apsirengiau ir beveik tuo pačiu į mano kajutę kažkas pasibeldė.Už durų stovėjo kapitono padėjėjas ir, apsidairydamas aplinkui, nors ir taip koridoriuje nesimatė nė gyvos dvasios, sušnibždėjo, kad mane kviečia kapitonas. ir prašo pasiimti kamerą...
Kuo baigėsi šis ir dar daug kitų nuotykių reporteriui, kuriam likimas lėmė nuolat
atsirasti nepaprastų įvykių centre, anot jo paties, "laiku ir vietoje" rasite šioje knygoje.
Skirmantas knygoje pateikia daug neva klestėjusio socialistinio gyvenimo realijų. Antai, partiniai veikėjai tiesiog reikalaudavo, nežiūrint realių agronominių terminų pradėti javapjūtės darbus. Žurnalistas turėjo progos stebėti kaip paklūstant aukštesnei valdžiai į permirkusius rugių laukus išvarė galingus javų kombainus. Deja, nieko gero iš to neišėjo, nes mašinos kaip sakoma pirmu važiavimu prasmego iki ausų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-20 14:10
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Juozas

2020-03-18 12:53

Pritariu Vytautui dėl Skirmanto žurnalistinio talento, labai veiklus ir kūrybingas reporteris buvo, o kas jį "išvarė" - nieko naujo, talentingų, gabių ar darbščių žmonių mūsų Šalies tam tikros pakraipos veikėjams nereikia: jie trukdo tiems, kurie siekia užglušinti tiesą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytautas

2020-03-10 13:17

Tikrai turėtų būti įdomi knyga. Labai gerai, kad gerbiami Skirmantas ir Zinaida knygą parašė, visus nutikimus, gyvenimiškas istorijas aprašė. Kas ne[pažįsta šitų puikių žurnalistų? Tiktai būtų įdomu sužinoti, kuom jie neįtiko, kad buvo atleisti (išvyti, išprašyti, išlydėti ir pan.)iš Lietuvos televizijos? Kažkaip net keista. Jie buvo gerbiami ir pagerbti, populiarūs, žinomi, veiklūs, energingi, kūrybingi. Ir staiga dingo iš TV ekrano. Gal kam neįtiko, ant nuospaudos užmynė? Labai norėtųsi sužinoti, kas ir kaip.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media