2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: S.Paškevičiaus fotoparodoje – žiupsnelis žiniasklaidos istorijos

2009-07-07
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: Stasys Paškevičius ir parodos atidaryme nepaleido iš rankų fotoaparato

Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: Stasys Paškevičius ir parodos atidaryme nepaleido iš rankų fotoaparato

Simonas Ropė

 

Knygos “Sausio 13-osios stenogramos” (2006 m.) ir fotoalbumo “Draugai” (2007 m.) autorius, fotomenininkas ir LŽS narys Stasys Paškevičius dažnai rengia autorines fotoparodas. Šįkart dar viena paroda fotomenininko bičiulius ir bendraminčius subūrė Tauragėje.

 

Liepos 3 d. Tauragėje, Pilies fotogalerijoje, atidaryta bene dešimtoji šiais metais Stasio darbų paroda. Joje galima bus pamatyti ir keletą kolegų portretų, kuriuose užfiksuotos ir iškalbingos detalės iš nūdienos žurnalistikos istorijos. Tai žurnalistų atmintin įsirėžę Seimo draudimai, kuriais buvo mėginta riboti informacijos pateikimą visuomenei ir žiniasklaidos atstovų darbą šioje valstybės institucijoje. Draudimai tapo istorija, o juos žymėję ženklai –  fotografijų akcentais.

 

stasys paškevičius, LŽS Parodos atidaryme kalbėję Stasio kolegos ir bičiuliai džiaugėsi, kad autorius nepabūgo daugiau kaip 200 kilometrų atstumo ir iškėlė koją iš sostinės… Vienas iš kalbėjusiųjų autoriaus bičiulių atviravo, jog Stasį jis be baimės vadintų estetu, filosofu, poetu, nes būtent tokios mintys kylą žvelgiant į menininko sukurtus portretus. “Prie kiekvieno tavo darbo galima rašyti eilėraštį, publicistinę frazę. Smagu, kad Tauragė turi skonį gerai fotografijai,” – sakė  Juozas Pocius.

 

“Žurnalistų sąjunga džiaugiasi sulaukusi kvietimo į dar vieną Stasio parodą, o dar labiau laukia, kada į savo parodas pakvies čia dirbantys ir gyvenantys mūsų kolegos. Atvažiavau ne vien dėl Stasio, bet ir dėl tos nuotraukos, kuri čia, šioje salėje, netilpo, tačiau parodoje ją tikrai pamatysite. Joje Stasys įamžino vieną žurnalistų bendruomenei įsirėžusią aktualiją, kai buvo uždrausta Seime laisvai fotografuoti, rinkti informaciją. Tuomet Žurnalistų sąjunga išsirengė į tikrą “kryžiaus karą” ir pasiekė, kad draudimai būtų panaikinti, na, o Stasiui pavyko vieną, jau istorija tapusį akcentą įamžinti fotografijoje. Ačiū Stasiui visos žurnalistų bendruomenės vardu ir gero kūrybinio skrydžio,” – žurnalistų bendruomenės sveikinimus kolegai perdavė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotoja Erika Straigytė.

 

Stasys Paškevičius teisėtai gali būti vadinamas ir žurnalistų bendruomenės metraštininku. Jo archyve sukaupta begalė fotokadrų iš Lietuvos žurnalistų sąjungos renginių, Spaudos švenčių, kolegų kūrybinių susibūrimų.

 

Na, o parodos atidaryme pirmuoju smuiku “griežė” Tauragės fotografų klubas “Fotojūra”, svetingai atvėręs ne tik galerijos, bet ir savo klubo duris gausiai susirinkusiems fotomeno mylėtojams. Beje, klubo  vadovui Romualdui Vaitkui teko atsakinga užduotis iš daugybės Stasio pateiktų fotografijų išrinkti portretus, kurie būtų įdomiausi Pilies fotogalerijos lankytojams.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-02 19:42
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media