2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: “Kauno knygų dienose 2009” – ir žurnalistų romanai

2009-11-17
 
 Zenono Baltrušio nuotraukoje: apsilankyti “Kauno knygų dienose 2009” kolegas kviečia “Nemuno” žurnalo vyr. redaktoriaus pavaduotoja, Lietuvos žurnalistų draugijos Kauno skyriaus pirmininkė Gražina Petrošienė

Zenono Baltrušio nuotraukoje: apsilankyti “Kauno knygų dienose 2009” kolegas kviečia “Nemuno” žurnalo vyr. redaktoriaus pavaduotoja, Lietuvos žurnalistų draugijos Kauno skyriaus pirmininkė Gražina Petrošienė

Viktorija Petrošienė

 

Lapkričio 19-22 dienomis UAB „Ekspozicijų centras“ visus kviečia į knygų mugę KAUNO KNYGŲ DIENOS 2009. Tai pirmas tokio pobūdžio renginys Kaune. Vieta taip pat neįprasta – Prekybos ir laisvalaikio centras  „Mega“. Kas paskatino imtis šio projekto ir ko iš mugės gali tikėtis  knygų leidėjai, parodos lankytojai?

 

Mugės KAUNO KNYGŲ DIENOS 2009 vadovė Laura VILKAITĖ:

 

“Šis projektas mums – iššūkis. Nors esame organizavę daugybę parodų Lietuvoje, knygoms skirto renginio ėmėmės pirmą kartą.  Mintis surengti tokią parodą kilo vis dažniau gatvėse, viešajame transporte pastebint žmones su knyga rankose. Tai liudija, jog skaitymo pomėgis gižta į Lietuvą, o Kaune susibūrę nemažai rašytojų, žurnalistų, leidyklų ir, žinoma, knygų mylėtojų, kurie tikrai nusipelnė turėti savo knygų šventę.

 

Analizė parodė, jog sulaukti daug lankytojų viešosiose bibliotekose mažai vilties, nes šiais laikais leidėjai turi eiti pas skaitytojus, o ne atvirkščiai. Turime taikytis su tokia situacija ir rengti lankytojams maksimaliai patrauklią parodą. Dėl to turi būti gerai žinoma vieta, kurioje galima ne tik apsilankyti renginyje, bet, tarkim, ir papietauti, reikalinga patogi automobilių stovėjimo aikštelė ir daugybė panašių šiais laikais svarbių elementų.

 

Labai aktuali ir informacijos apie parodą sklaida, kurią organizatorius gali vykdyti tik turėdamas šiokį tokį biudžetą. Puikiai žinoma frazė, jog „geram gaminiui reklamos nereikia“, deja, nepasiteisina, tad apie renginį turime informuoti kiek galėdami plačiau. Mažoje Lietuvos rinkoje negalime rengti, pavyzdžiui, tik vaikams skirtų knygų parodų, jas reklamuoti turėtume labai apibrėžtai auditorijai. Tad šios parodos lankytojai – visi Lietuvos gyventojai.

 

Parodoje „Kauno knygų dienos 2009“ dalyvaus apie 40 organizacijų iš visos Lietuvos: tai ir leidyklos, ir spaustuvės, ir asociacijos. Parodos metu pateiksime margaspalvę leidinių pristatymo programą. Mane džiugina knygų įvairovė – nuo mažiesiems skirtų linksmų renginių iki rimtų diskusijų katalikybės tema. Už visa tai turime padėkoti parodos dalyviams, kurie aktyviai stengiasi pritraukti lankytojus, sudominti savo leidiniais.

 

Šeštadienį įvyks kauniečio LŽS nario Petro Žemkausko romano “Neprasilenk su laime”, taip pat vilnietės Meilės Jančorienės žurnalistinio romano “Pasivaikščiojimas su Larisa Kalpokaite”, parašyto remiantis aktorės biografiniais faktais,  bei žurnalo “Žmonės” bendradarbės Jūratės Ražkovskytės knygos “Gintarė Karaliūnaitė. Nebaigtas romanas” pristatymas.

 

Tikimės, kad paroda bus kasmetinė, puoselėjanti gražų, prasmingą rašytojų ir žurnalistų bendravimą su skaitytojais”.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-02 23:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media