2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalistės V.Kavaliauskienės ir suspenduoto kunigo knyga pradėjo kelionę pas skaitytojus

2010-02-09
 
Vytauto Leščinsko nuotraukoje:  rašytoja Vidmantė Jasukaitytė, pasveikinusi herojų už drąsą išsisakyti, perskaitė keletą jaudinančių Edmundo Atkočiūno eilėraščių

Vytauto Leščinsko nuotraukoje: rašytoja Vidmantė Jasukaitytė, pasveikinusi herojų už drąsą išsisakyti, perskaitė keletą jaudinančių Edmundo Atkočiūno eilėraščių

Simonas Ropė

 

Praėjusį šeštadienį Vilniuje, svetingame Šlapelių muziejuje, buvo pristatyta ką tik knygynuose pasirodžiusi žurnalistės Virginijos Kavaliauskienės ir suspenduoto kunigo Edmundo Atkočiūno knyga „Nesu kaltas, kad myliu“.

 

Tai žurnalistinis romanas, kuriame buvęs kunigas atvirai pasakoja apie savo gyvenimą, apie meilę Dievui ir moteriai, apie dvasines kančias, kai reikėjo rinktis – mylimoji ar tarnystė bažnyčiai, apie vedybas, dukreles, emigraciją Amerikoje. Apie tai, kaip meldė bažnyčios palaikymo ir supratimo.

 

Kamerinėje aplinkoje, artimųjų, draugų ir žurnalistų ratelyje Edmundas Atkočiūnas prisipažino, kad seniai buvo subrendęs knygai ir, ko gero, ji išėjo šiek tiek pavėlavusi. Štai jei daugiau nei prieš dešimtmetį būtų prabilęs apie tai, kas iš tikrųjų vyko jo viduje... Apgailestavo, kad į tokius svarbius klausimus, kaip religija, tikėjimas, Dievas šiandien niekas per daug nesigilina, kaip nesigilina ir į egzistencinius dalykus – kodėl, kam aš gyvenu.

 

Knygos autorė Virginija Kavaliauskienė-Barštytė, kalbėdama apie knygą, perspėjo, jog šiandien labai lengva subanalinti situaciją. Šis žurnalistinis romanas tai nėra kažkas panašaus į žurnaluose spausdinamus skaitytojų laiškus: pamilau kunigą, - ką daryti? Meilė moteriai gimė lygiagrečiai su nuolatiniu kunigo ieškojimu atsako į klausimą: kame gyvenimo esmė, kas svarbiau, tarnystė bažnyčiai ar Meilė moteriai bei galimybė pakviesti į pasaulį naują žmogų?

 

Kaip įrodymas žmogiškosios Meilės, į kurią kunigas žengė drąsiai, nesislapstydamas, trys Atkočiūnų dukrytės vakaro svečius pakvietė pasiklausyti smuikų ir violančelės muzikos.

 

O vakaro viešnia – rašytoja Vidmantė Jasukaitytė, pasveikinusi herojų už drąsą išsisakyti, perskaitė keletą jaudinančių, miniatiūrinių Edmundo Atkočiūno eilėraščių. 

 

Su knygos autoriais bus galima pabendrauti per oficialų jos pristatymą Knygų mugės metu, vasario 18 d. 16 val.

 

Vytauto Leščinsko nuotraukoje: pirma dešinėje- knygos autorė Virginija Kavaliauskienė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-22 16:01
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

nežinau

2012-11-29 12:22

ar tai didelės drąsos reikia apsižanyti... tai sugeba visi, kurių hormonai karščiuoja ....rašo, kad drąsus žmogus... na taip...drąsiai pasielgė žemėje, manau drebės anapilin išėjęs, save laikęs nekaltu... teisina, nepripažysta klydęs, išdavęs įžadaus. Aš visąlaik galvojau, kad kunigas, tuo labiau vienuolis turi būti saugomas... nelenda te moterys prie tokių... įdomu, ar ji jaučias irgi nekalta?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media