2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Traukos centras Marijampolėje vėl bus “Baltas kluonas”

2009-08-06
 
Ričardo Pasiliausko nuotraukoje: (iš kairės) klubo nariai J.Briunienė, G.Mickaitis ir V.Čekaitis

Ričardo Pasiliausko nuotraukoje: (iš kairės) klubo nariai J.Briunienė, G.Mickaitis ir V.Čekaitis

 

Kornelija Ežerskytė

 

Rytoj, rugpjūčio 7 d., Marijampolėje vėl atgis tradicinis trumpo filmo festivalis “Baltas kluonas-2009”. Vekeriotiškių kaime vėl vyks trumpų filmų festivalis po atviru dangumi. Šiemet šis renginys, kurį rengia to paties pavadinimo Vizualaus meno klubas, skiriamas Lietuvos vardo 1000-mečiui.

 

Marijampolės rajono laikraščio “Suvalkietis” pastebėjimu, tai jau ne pirmas kartas, kai klubas „Baltas kluonas“ rengia tokius susitikimus su visuomene. Praėjusių metų pabaigoje klubo nariai viešėjo ir savo filmus demonstravo Marijampolės kartų namų gyventojams.

 

Tokią veiklą ketinama tęsti ir ateityje, o vasarą, rugpjūčio mėnesį, Vekeriotiškių kaime vėl vyks trumpų filmų festivalis po atviru dangumi.

 

Apie festivalį. Mintis surengti trumpo mėgėjiško filmo festivalį kilo 2003 metų pavasarį keturiems marijampoliečiams: Linui Natkevičiui, Ričardui Mockui, Eugenijui Naikeliui ir Rimvydui Alenskui. Visi jie, išskyrus R.Mockų, tuomet dirbo televizijos operatoriais. Besvarstant, kur ir kaip organizuoti festivalį, kilo mintis surengti jį gražioje R.Alensko tėvų sodyboje, filmus demonstruojant tiesiog ant sodyboje esančio kluono sienos. Tam, kad vaizdas ant kluono sienos būtų ryškesnis, teko kluono galą nudažyti baltai.

 

Taip ir atsirado festivalio pavadinimas – „Baltas kluonas“, o iš šio pavadinimo išsirutuliojo festivalio dalyvio diplomas „Baltas bilietas“, kuris įteikiamas visiems festivalio dalyviams. Pirmajame festivalyje, kurį organizatoriai surengė iš savų lėšų, 2003 m. rugpjūčio mėnesį dalyvavo 15 vietinių autorių-operatorių, kurie susirinkusiems parodė per 20 savo darbų – iki 3 minučių trukmės filmų. Festivalio žiūrovai buvo artimiausi autorių, pateikusių darbus draugai.

 

Festivalio organizatoriai tikėjosi, kad tai  bus puiki šventė sau, draugams ir net nesvajojo “iššokti aukščiau bambos”. Manė, jog didesniam renginiui reikia ir didesnių pinigų, ir daugiau triūso. Tačiau jau 2004 metais norą dalyvauti festivalyje pareiškė ne tik marijampoliečiai, bet ir autoriai iš kitų miestų, tad teko ieškoti privačių festivalio rėmėjų. Gerokai daugiau į festivalį atvyko ir žiūrovų. Kiekvienais metais daugėja norinčių dalyvauti festivalyje, o taip pat ir žiūrovų, kurie jau atvyksta iš visos Lietuvos ir iš kitų kaimyninių šalių.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-02 20:18
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media