2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žiniasklaidos gerbėjams ir nekentėjams - J.Baužytės knygos sutiktuvės

2009-11-05
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: knygos autorė Jūra Baužytė su kolega Antanu Anskaičiu

Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: knygos autorė Jūra Baužytė su kolega Antanu Anskaičiu

Kornelija Ežerskytė

 

“Tu reikalauji mano išpažinties? Ar buvau  visada teisi, mesdama akmenis į kitus? Mušuosi krūtinėn: mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa (mano kaltė, mano kaltė, mano didžiausia kaltė). Esu pasinaudojusi savo tarnybine padėtimi<…>”

 

Tai tik keletas eilučių iš naujausios žurnalistės Jūros Marijos Baužytės knygos “Pavėlavę lieka stotyje. Neišsiųsti laiškai”, kurią autorė šiandien  pristatys visuomenei bei kolegoms žurnalistams.

 

“Mano kartos žmonėms, podraug ir žurnalistams, teko ir nūnai tenka patirti itin daug išbandymų, istorinių lūžių, audringų pokyčių, iš esmės pakeitusių ne tik politines santvarkas, bet ir visą gyvenimą XX ir XXI amžių sandūroje. Knygoje spausdinamuose laiškuose esanti patirtis įgyta triūsiant spaudoje. Tas turtas kasdien kaupėsi atminties skrynioje, grūdelis po grūdelio, trupinėlis po trupinėlio pilnėjo, brendo. Įvykiai skatino iš naujo apmąstyti prabėgusiais dienas ir dabartį, žvelgti į ateitį, nūdieniškai vertinti reiškinius, pokyčius,” – sako knygos autorė. Ir priduria šią knygą skirianti žurnalistams, žiniasklaidos gerbėjams ir nekentėjams.

 

Šiuo metu aktyviai Lietuvos žurnalistų sąjungos veikloje dalyvaujanti LŽS senjorų klubo narė J.Baužytė praėjusiais metais buvo apdovanota LŽS medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai”. Ji yra sudariusi bei parengusi spaudai Stasio Štikelio monografiją “Eterio šviesa” (Lietuvos radijo istorija 1919-1940 m.), kuri 2001 m. pelnė prestižinę Vinco Kudirkos premiją.

 

Žurnalistė taip pat yra išleidusi tris savo publicistikos rinkinius: “Išdalyta saulė”, “Žirgai lekia per rūką” ir “Šviesa iš toli”, taip pat redagavusi ir kitų autorių knygas.

 

Apie jos naujausią knygą  “Pavėlavę lieka stotyje. Neišsiųsti laiškai” prof. Vytautas Vitkauskas rašo: “Jūra Baužytė pateikia nepaprastą knygą – tiesiog Lietuvos gyvenimo panoramą. Jos raštų stiliaus skaidrumas lyg kokia skambanti graudi gėla labai patraukia skaitytoją… Nuobodžioje mūsų literatūroje, blevyzgų ir keiksmažodžių tvane, ši knyga tviekste  nutvieks skaitytojus gerumu ir švelnumu, gera ir spalvinga kalba.”

 

Jūros Marijos Baužytės kūrybos vakaras- knygos “Pavėlavę lieka stotyje. Neišsiųsti laiškai” pristatymas vyks šiandien 17.30 val. Vilniaus Paveikslų galerijoje (Didžioji g.4).

 

Renginyje dalyvaus aktorė Gražina Urbonaitė, dainininkas Aleksandras Petrulis.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-11-17 11:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media