2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Vyties Kryžiaus kavalieriai – didelė ir svarbi Lietuvos istorijos dalis

2010-02-11
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: LŽS narys Vilius Kavaliauskas, savo gyvenimą, kūrybinę veiklą paskyręs ir Lietuvos istorijos, drąsiųjų karžygių vardų išsaugojimui

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: LŽS narys Vilius Kavaliauskas, savo gyvenimą, kūrybinę veiklą paskyręs ir Lietuvos istorijos, drąsiųjų karžygių vardų išsaugojimui

2010-ųjų vasario 16-oji Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariui Viliui Kavaliauskui dviguba šventė. Šią dieną Šiaulių Rotušėje iškilmingai pristatomas V.Kavaliausko istorinio-enciklopedinio leidinio “Lietuvos karžygiai” antrasis tomas.

 

"Tūkstantis septyni šimtai aštuoniasdešimt aštuoni Vyties Kryžiaus kavalieriai. Tiek yra tarpukario didvyrių, kuriems buvo suteiktas šis garbingiausias kovinis apdovanojimas už parodytą drąsą mūšyje. Tiek biografijų perėjo per mano rankas. Beveik tiek didvyrių kapų surasta. Beveik tiek jų artimųjų aplankyta. Ir gula visa tai į istoriją - enciklopedinį šešiatomį “Lietuvos karžygiai” (Vyties Kryžiaus kavalieriai),"- sako istorinę vertę turinčio leidinio autorius Vilius Kavaliauskas.

 

Pasak žurnalisto, "nebūtų Lietuvos vardo paminėję prieš tūkstantį metų net ir ne itin maloniame kontekste, kaip mes šiandien jaustumėmės?.. Jeigu istorijoje nėra vardo, tai nėra ir fakto. Ir man buvo labai svarbu savo knygoje pasakyti tų žmonių vardus."

 

Daugiau skaitykite mūsų puslapyje - "Kauno skyrius. Aktualijos".

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-11 12:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media