2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: “Poezijos pavasaryje” – ir redaktoriaus K.Platelio naujausia knyga

2010-05-18
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: savaitraščio

Erikos Straigytės nuotraukoje: savaitraščio

Kornelija Ežerskytė

 

Kartu su žydinčiu pavasariu atkeliavo ir poezijos mylėtojų didžiausia šventė - 46-asis Poezijos pavasaris. Šia proga Lzs.lt kolegoms pristato neseniai išleistą poeto, savaitraščio “Literatūra ir menas” redaktoriaus Kornelijaus Platelio poezijos knygą “Karstiniai reiškiniai”.

 

Tai aštuntas žinomo poeto, Nacionalinės premijos laureato, eilėraščių rinkinys. Nauji K.Platelio eilėraščiai stengiasi vienyti gyvenimo priešybes ir kartu šypteli: tie protingi bandymai naivūs, visuma vis tiek daugiaspalvė, neatspėjama. Dėl novelinio būsenų konkretumo eilėraščius skaityti tiesiog įdomu. Įdomi ir žanrinė įvairovė – išplėtotos kompozicijos, originalūs ciklai, diskusinė kalba, nemažas pluoštas haiku ir senryu.

 

„Ertmės ir plokštumos: olos, koridoriai, spintos, dėžutės, įsčios, nišos, rūsiai, kapai... ir skeldėjantys senų paveikslų dažai, ledo lytys, grindinio plokštės, kilimėliai, šachamtų lentos šmėkščioja šioje knygoje. Herakleitas sakytų: visa randasi iš ertmių, juda plokštumomis ir į ertmes sugrįžta. Olos rangosi žemėje, sąmonėje, atmintyje. Ar tik jos viena kitos nepratęsia? Ar žemė, sąmonė ir atmintis ne tapačios? Bent jau galų gale nesutampančios? Ar žemė ne tokia pat gyva kaip sąmonė, o ši tokia pat negyva kaip žemė? O atmintis – kas knibžda joje, kol mums tebėra „dabar“?

 

Beje, norintieji užsukti į “Poezijos pavasario” renginius programą gali rasti čia.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-18 16:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media