2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Lietuvos atkūrimo 20-mečiui – A.Švenčionio fotografijų paroda

2010-02-26
 
Ričardo Šaknio nuotraukoje: fotomenininkai ir fotožurnalistai paprastai  neturi savo nuotraukų, bet jie,- kaip ir fotografas, LŽS narys Albertas Švenčionis - patenka į kolegos objektyvą

Ričardo Šaknio nuotraukoje: fotomenininkai ir fotožurnalistai paprastai neturi savo nuotraukų, bet jie,- kaip ir fotografas, LŽS narys Albertas Švenčionis - patenka į kolegos objektyvą

Vidmantas Miškinis

 

Prasmingai mūsų tautos šventei, kurią visi drauge minėsime kovo 11-ąją, savo dovaną paruošė Lietuvos žurnalistų ir fotomenininkų sąjungų narys kaunietis Albertas Švenčionis. Kauno technologijos universitete, kurį jis baigė,  kolega atidarė didelę savo fotografijų parodą, skirtą Lietuvos atkūrimo dvidešimtmečiui.

 

Vienoje ekspozicijos dalyje – nuotraukos iš 1990-ųjų vasario 16-osios renginių Kaune. Kitoje – „Lietuva tremtyje“. Fotožurnalistui Albertui Švenčioniui, ačiū Dievui, neteko patirti tremtinio dalios, tačiau su didele meile, atidumu, įkvėpimu autorius užfiksavo anų rūsčių dienų liudininkus, kurie lyg broliai renkasi būrin, kad drauge pagerbtų negrįžusius iš amžino įšalo žemės. Įdomiose kompozicijose panaudotos ir iš Sibiro parsivežtos nedidutės tremtinių nuotraukos.

 

Trečioji fotomenininko Alberto Švenčionio parodos dalis skirta kryžiams. Tiksliau, jų kelionė su piligrimais per Lietuvos miestus ir kaimus. Daug įspūdingų vaizdų autorius paliko ateities kartoms iš Kryžiaus kalno, taip pat iš istorinių Kauno vietovių. KTU rūmuose eksponuojamos kelios nuotraukos iš ciklo „Tremties albumas“, kurios tarptautinėje parodoje Lemane (Prancūzija) buvo apdovanotos specialiu žiuri prizu.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus fotometraštininko Alberto Švenčionio paroda KTU skaičiavimo centro rūmuose, skirta Lietuvos atkūrimo 20-mečiui, šiais metais yra pirmoji, tačiau nepaskutinė. Lygiai prieš 30 Albertas pradėjo fotografuoti  Birštono džiazo festivalį, kuris vyksta kas dveji metai. Šiemet, jau penkioliktosios muzikos šventės prie Nemuno proga, A. Švenčionis birštoniečiams ir jų svečiams surengs didelę savo parodą apie Birštono džiazo festivalį, gimusį prieš trisdešimt metų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-16 14:26
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media