2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: L.Jegelevičiaus antroji knyga - mistinis trileris „Juodieji užribio kauliukai“

2009-11-30
 
Nuotraukoje: L.Jegelevičiaus knygą

Nuotraukoje: L.Jegelevičiaus knygą

Simonas Ropė

 

LŽS narys, “Tauragiškių balso” redaktorius Linas Jegelevičius save vadina pradedančiu rašytoju., nors autoriaus kūrybinė biografija neseniai pasipildė jau antrąja knyga – mistiniu trileriu “Juodieji užribio kauliukai".

 

Apie Liną galima pasakyti ir taip: kelionės ir patirtis dirbant įvairų darbą jam padėjo įvaldyti žurnalisto plunksną, o ši – prisijaukinti kūrybą.

 

L.Jegelevičius gimė 1971 metais Varėnoje. Augo Alytuje, baigė Adolfo Vanago-Ramanausko vidurinę mokyklą (buvusi 2-oji vidurinė mokykla), įstojo į Vilniaus Universiteto Filologijos fakulteto anglų kalbos specialybę, bet ją iškeitė į  žurnalistikos studijas.

 

Mokydamasis ir dirbdamas savaitraštyje „Pirmadienis“už straipsnių ciklą teisėtvarkos temomis Linas laimėjo Kazio Bobelio premiją.

 

Nuo pat vaikystės brandintą svajonę pamatyti pasaulį ir ypač JAV alytiškis įgyvendino baigęs studijas: tris metus dirbdamas padavėju kruiziniuose laivuose, aplankė daugiau kaip dvidešimt šalių Karibuose, Centrinėje ir Pietų Amerikoje, Kanadą, JAV.

 

Septynerius metus gyveno JAV, Majamyje ir Niujorke, kur dirbo apsaugininku naktiniuose klubuose, bet neužmiršo žurnalistikos – Majamyje savo lėšomis leido laikraštį.

 

2005 metais, po dešimties metų emigracijoje, grįžo į Lietuvą ir išleido nemažo populiarumo sulaukusią knygą „Nuogas prieš jus“, kurioje atvirai pasakojo apie imigranto gyvenimą Amerikos pramogų sostinėse, apsaugininko darbą, susitikimus su pramogų, sporto ir kino žvaigždėmis, tautinių ir seksualinių mažumų gyvenimą, atvirai atskleidė savo identiteto paieškas.

 

Dabar Linas gyvenimą padalijęs tarp Klaipėdos, kur gyvena, ir Tauragės, kur dirba laikraščio redaktoriumi. Be to, jis rašo savaitraščiui The Baltic Times, JAV ir Pietų Afrikos internetiniams portalams, dėsto anglų kalbą. Hobi – literatūra, psichologija, religija, paranormalūs reiškiniai, kelionės, sportas.

 

Keletas pastraipų tiems, kurie norės perskaityti kolegos romaną „Juodieji užribio kauliukai“.

 

Lemiamas krepšinio lygos „Saturno“ finalo rungtynes trikdo mįslingi pralaimėjimai. Juos sieja paslaptingi sutapimai. Žiniasklaida plyšauja, kad komandos žaidimą paskutinėmis rungtynių minutėmis paralyžiuoja juodosios magijos nuodai, antgamtiški dalykai, bet komandos kapitonas Titas Augustas į kunkuliuojančius gandus paniekinamai numoja ranka.

 

Jis laukia lemtingų rungtynių, svajoja apie  atostogas, kelionę su žmona Oksana į Novosibirską, kur  su rusvaplauke paslaptinga gražuole susipažino taip neįprastai.

 

Prieš lemiamas rungtynes įprastą namų atmosferą sujaukia keisti dalykai : sekmadienį dingsta tėvai, Oksana svaičioja apie būtį, likimą,  niurzgia dėl pradingusio lagaminėlio.

 

Senelės Kotrynos paprašytas, Titas nuveža ją iki senamiesčio bažnytėlės, kur susiduria su keistuoliu  patarnautoju Balandiniu. Apie jį mieste sklando daug įvairių gandų. Vieniems jis-atstumtasis, kitiems-kažkas kita.

 

Oksana nežino, kaip atskleisti Titui, kad ji –žymios Sibiro raganos duktė, raganaitė, per gyvenimą velkanti sunkų prakeiksmą, kuris supiktybėjęs ardo šeimos santykius, paralyžiuoja komandos žaidimą ir graso Titui.

Titas  bando karštligiškai narplioti pašlijusių šeimos santykių rezginį, bet vis labiau klimpsta į paslaptingų ir keistų sutapimų liūną.

 

Į aikštelę lemiamoms rungtynėms krepšininkas įžengia kitoks. Yra tik vienas būdas išgelbėti viską – paaukoti savo kojas...

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-08 15:34
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media