2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žvilgsnis į B.Paškevičienės profesinę sukaktį – per fotoobjektyvą

2010-02-09
 

Kornelija Ežerskytė

 

Lietuvos radijo šaukiniai pažįstami tūkstančiams klausytojų – nuo pačių ištikimiausių iki tų, kurie dar tik atranda nacionalinę radijo stotį ir jų siūlomą programą. Apie muzikinį Lietuvos radijo “rūbą” daugiausia galėtų papasakoti tie, kurie čia dirba jau ne vieną dešimtmetį. Tarp jų yra ir Lietuvos radijo vyriausioji muzikos redaktorė Birutė Paškevičienė, šį savaitgalį paminėsianti trisdešimties metų kūrybinio darbo sukaktį.

 

“Mūsų darbe be kompetencijos, kuri savaime suprantamas dalykas, reikia ir keleto išskirtinių gebėjimų – malonaus balso tembro ir įtaigaus kalbėjimo. Birutė visa tai turi, - sako Lietuvos radijuje dirbanti B.Paškevičienės kolegė Jūratė Katinaitė. – Eteryje dirbančiam žmogui būtinas daugiakanalis mąstymas: vienu metu reikia girdėti pašnekovą, bendrauti su juo, parinkti muziką. Ir dar reikia turėti atvirą  širdį, o to mano kolegei netrūksta.”

 

B.Paškevičienės profesinę, o kartu ir jubiliejinę sukaktį įprasmins spaudos fotografo, aktyvaus Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Stasio Paškevičiaus autorinė fotografijų paroda “Birutė”. Jos atidarymas vyks vasario 12 d. 16 val. LRT klube.

 

Daug fotografuojantis ir kūrybinių darbų parodas dažnai rengiantis S.Paškevičius neslapukauja, paklaustas, ar ši paroda nėra netikėtas siurprizas mylimai moteriai. Tik nuogąstauja, kad paslaptį, kažin, ar pavyks išsaugoti. “Parodos slapta nesurengsi, jai reikalinga erdvė, auditorija. Beje, be parodos bus ir fotoalbumas. Tai trečia knyga iš paskutiniojo mano albumo, išleista rankiniu būdu vos penkiais egzemplioriais. Jau yra pirmos dvi dalys - “Gabrielė”, “Laurynas”, – sako Stasys.

 

Šiais metais tai bus pirmoji S.Paškevičiaus fotografijų paroda. Pernai jų surengta keletas ir įvairiuose miestuose: dvi parodos Druskininkuose (aktai ir peizažai), taip pat eksponuoti žurnalistų portretai žurnalistikos institute, kūrėjų portretai Vyriausybės rūmuose, “Pavasarinės nuotaikos” – Seime. Dar būta parodų Kėdainiuose, Tauragėje ir kitur.

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia kolegas ateiti į parodos atidarymą ir pasveikinti kolegas Birutę ir Stasį – ir su profesine sukaktimi ir su dar vienu kūrybiniu projektu.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-02-22 16:02
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media