2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Žurnalistės L.Vasiliauskaitės ir kompozitoriaus L.Abariaus kūryba – dainuojantiems vaikams

2010-04-26
 

Kornelija Ežerskytė

 

Balandžio 27 d. 16.30 val. Zarasų viešojoje bibliotekoje įvyks žurnalistės, eilių ir fotografijų kūrėjos Laimutės Vasiliauskaitės knygos “Spalvų abėcėlė” pristatymas. Knygą, kurioje greta tekstų publikuojamos ir natos dešimčiai dainelių jaunių, jaunučių chorams bei vokaliniams ansambliams, praėjusiais metais išleido leidykla “Kronta”.

 

Dainelės vaikams apie gamtą pasižymi trapiu švelnumu, tačiau kartu neįtikėtina vidine jėga. Beje, abu kūrėjai – dainų tekstų autorė L.Vasiliauskaitė ir muziką kūręs profesorius, ilgametis dainų švenčių dirigentas, kompozitorius L.Abarius – yra kilę iš to paties Zarasų krašto.

 

“Be jokios abejonės – tai profesionalūs, saviti eilėraščiai. Ir paprasti, ir nebanalūs. Jų telkinys daro vientisumo įspūdį. Šviesi poezija, sukurta jaučiant adresatą”, – taip L.Vasiliauskaitės eiliuotus tekstus vertina literatūros kritikas Valentinas Sventickas.

 

Poetės Dalios Dubickaitės teigimu, “pagrindinis eilėraščių bruožas – švelnus gerumas, vaiko akimis stebimas jaukios skambančios gamtos pasaulis”. Kompozitorius Lionginas Abarius Laimutės sukurtose eilėse vaikams randa ne tik nuoširdumo, bet ir muzikalumo.

 

Išradingai iliustruotą knygą apipavidalino Kristina Norvilaitė, panaudojusi ir nemažai pačios tekstų autorės kurtų iliustracijų bei autentiškų nuotraukų.

 

“Visi šie eilėraščiai yra parašyti prieš 26-erius metus čia, Zarasų krašte. O išleisti tik tada, kai kompozitorius sukūrė jiems muziką. Beje, šis knygos pristatymas man yra pirmasis, nors knygų esu išleidusi gal dvylika,” – Lzs.lt sakė Laimutė Vasiliauskaitė.

 

Žurnalistikos studijas baigusi L.Vasiliauskaitė yra daug metų dirbusi leidyklose, su kai kuriomis bendradarbiauja iki šiol. Tiesa, daugiausiai žurnalistė dirba kaip vertėja.

 

Laimutė prisipažįsta, jog šios dainų knygos sutiktuvių laukia su nerimastingu džiaugsmu. Jai labai norisi išgirsti, kaip skambės jos sukurti tekstai. Jaudulys ima ir todėl, kad tai pirmasis jos, kaip autorės, knygos pristatymas, ir dar – gimtinėje.

 

Renginyje dalyvaus knygos autorė, dainuos Zarasų meno mokyklos jaunių choras.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-05 13:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media