2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: “Šiaulių naujienos” tapo parodos kuratoriais

2010-05-03
 
Vadimo Simutkino nuotraukoje: Rimvydo Daužvardžio stiklo darbas „Ramybė”

Vadimo Simutkino nuotraukoje: Rimvydo Daužvardžio stiklo darbas „Ramybė”

Kornelija Ežerskytė 

 

 

Žurnalistai ne tik atranda ir pateikia visuomenei daug aktualios ir įdomios informacijos apie kultūrą, bet ir patys kartais tampa meno kūrėjais. Jie rašo knygas, kuria tekstus populiarioms dainoms, muzikuoja ar kitaip realizuoja savo kūrybinį polėkį.

 

Dar vienas saviraiškos, o kartu ir kultūros populiarinimo būdas – patiems tapti kultūros renginių kuratoriais. Šįkart tokios iniciatyvos ėmėsi dienraštis „Šiaulių naujienos”. Redakcija kartu su Šiaulių miesto dailės mokytojų metodinis būreliu inicijavo kūrybinį konkursą „Senieji Šiauliai“. Šiandien 16 val. Šiaulių apskrities P. Višinskio bibliotekoje atidaroma paroda "Senieji Šiauliai".

 

Pasak šio dienraščio žurnalistės Romualdos Urbonavičiūtės, joje savo darbus eksponuoja dvi dešimtys miesto dailės ir technologijų mokytojų. Ekspoziciją jau apžiūrėjo ir kiekvieno kūrėjo darbus įvertino kompetentinga komisija: žymūs menotyrininkai, kultūros žmonės ir konkurso organizatorių atstovai.

 

Kas tapo parodos laureatais ir diplomantais, paaiškės šiandien atidarant šią parodą. O parodos lankytojai  galės pasidžiaugti subtiliais, unikaliais Rasos Prišmontienės ofortais, Alvido Paškausko kūriniu, Nijolės Gurskienės „Baltąja katedra”, Salvijos Zakienės spalvota grafika ir kitų kūrėjų darbais. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-05 14:01
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media