2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Skelbiamas konkursas jauniesiems žurnalistams

2012-01-03
 

Kornelija Ežerskytė

 

Lietuvos vartotojų institutas skelbia konkursą jauniesiems žurnalistams „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai” ir kviečia jame dalyvauti neabejingus aplinkai ir kūrybingus  jaunuolius.

 

Konkursas skirtas didinti jaunimo iniciatyvumą ir savimonę, formuoti sveiką požiūrį į aplinkai draugišką maisto vartojimą.

 

Tai būdas atspindėti tikrovę ir turimas visuomenės, o ypač jaunimo, žinias apie kasdienius maitinimosi įpročius, pasirenkamo maisto kokybę ir aplinkai palankius maisto produktus.

 

Taip pat konkursas skirtas tam, kad jauni žmonės domėtųsi ir mokėtų gauti reikiamą informaciją apie šalyje esančias nevyriausybines organizacijas ar valstybės įstaigas, kurios priima sprendimus, įtakojančius visuomenės vartojimo įpročius.

 

Konkurse gali dalyvauti 14-20 metų jaunieji žurnalistai (žurnalistikos būrelių, jaunųjų žurnalistų klubų nariai ar šios specialybės studentai). Darbus vertins autoritetinga komisija, kurią sudarys įvairiose žiniasklaidos srityse dirbantys specialistai. Jie išrinks konkurso nugalėtoją ir prizininkus, kurie bus apdovanoti 400-600 litų vertės prizais bei diplomais.

 

Konkurso objektas – žurnalistinis tyrimas tema „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai”, kurio metu pasirinktinai gali būti parengti: interviu (spaudai, internetui, radijo ar TV laidai), TV reportažas, fotoreportažas, straipsnis arba jų ciklas. Kiekvienas konkurso dalyvis gali teikti ne daugiau kaip tris kūrybinius darbus. Darbus su užpildyta konkurso dalyvio anketa reikia pateikti iki 2012 m. vasario 25 d.

 

Šis konkursas yra Lietuvos vartotojų instituto vykdomo projekto ,,Aplinkai palankaus gyvenimo būdo skatinimas per tausojantį maisto vartojimą“ dalis. Projektą iš dalies finansuoja Europos regioninės plėtros fondas bei Lietuvos vartotojų institutas.

 

Daugiau informacijos apie konkursą, jo nuostatus - Lietuvos vartotojų instituto tinklalapyje www.vartotojai.lt . 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-01-30 15:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media