2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Pratęstas darbų teikimo terminas konkursui „Šiuolaikinio kario portretas"

2011-11-08
 
Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Krašto apsaugos ministerija, kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia visus kuriančius dalyvauti konkurse „Šiuolaikinio kario portretas". Konkurse kviečiami dalyvauti ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir visi besidomintys Lietuvos kariuomene - rašantys ir kuriantys garso ir vaizdo medžiagą. Svarbiausia, kad ši medžiaga atitiktų konkurso tematiką ir būtų publikuota viešai.
 

Kiekvienas konkurso „Šiuolaikinio kario portretas" dalyvis gali pateikti ne daugiau kaip tris darbus, skelbtus nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 1 d. šalies periodinėje spaudoje (nacionalinėje, regioninėje ar rajoninėje), radijuje, televizijoje ar internete.

 

Skaitmenines darbų versijas iki 2011 m. gruodžio 1 d. prašome pristatyti į Lietuvos žurnalistų sąjungą (S. Konarskio g. 49, Vilnius) arba atsiųsti el. paštu info@lzs.lt. Konkursas inicijuojamas pagal bendradarbiavimo sutartį, pasirašytą Krašto apsaugos ministerijos, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos.

 

Darbus, atsižvelgdama į darbų kūrybiškumą, originalumą, teksto kalbą, vertins Komisija, sudaryta iš Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Krašto apsaugos ministerijos atstovų. Konkurso bendras prizinis fondas - 7000 lt.

 

Konkurso laureatai bus paskelbti ir apdovanoti piniginėmis premijomis gruodžio 22 d. Krašto apsaugos ministerijoje.

 

Konkurso nuostatus skaitykite čia.


Praėjusiais metais konkursui buvo pateikta beveik 40 kūrinių spaudos, garso ir vaizdo kategorijose. Aktyviausiai konkurse dalyvavo spaudos ir interneto žiniasklaidos atstovai. Pirmoji vieta spaudos kategorijoje paskirta internetinio portalo „Delfi" žurnalistei Eglei Digrytei už publikaciją „Mėnulio šalies kariai", antroji vieta spaudos kategorijoje skirta „Alytaus naujienų" žurnalistei Linai Tumasonienei už straipsnį „Garbę galima prarasti tik vieną kartą", trečioji vieta atiteko Kristinai Chlynovai už straipsnį „Lietuviškos rožės Kabulo dulkėse" publikuotame žurnale „Moteris". Paskatinamoji premija įteikta karo psichologui kapitonui Andriui Jurgaičiui už rašinį „Karo psichologija: realybė, iššūkiai, Afganistanas". Vaizdo ir garso kūrinių kategorijoje geriausiu darbu pripažintas operatoriaus jaunesniojo seržanto Luko Kalvaičio ciklas „Kariai sveikina Lietuvą jos vardo tūkstantmečio proga".

 

2009 metais konkursui 27 autoriai pateikė 51 darbą. Pirmoji vieta spaudos kategorijoje skirta apskrities ir miesto dienraščio „Šiaulių kraštas" žurnalistei Živilei Kavaliauskaitei už straipsnį „Karo lakūnas jausmų nesigėdija". Antroji vieta - savaitraščio „Šeimininkė" žurnalistei Jolantai Kažemėkaitytei už straipsnį „Esi, kuo nusipelnei būti - net generole". Trečioji vieta - apskrities ir miesto laikraščio „Alytaus naujienos" žurnalistei Aldonai Kudzienei už straipsnį „Kareivis turi norėti kariauti".

 

Televizijos ir interneto žiniasklaidos kategorijoje komisija skyrė dvi pirmąsias vietas. Jos skirtos Jauniui Matoniui už video miniatiūrą „Package from LT" („Siuntinys iš Lietuvos") ir Ilonai Skujaitei su Domantu Vildžiūnu sukūrus dokumentinę apybraižą „Tadas - ledlaužis".

 

2008 m. konkurse dalyvavo 18 autorių, jie pateikė 25 publikacijas. Pirmosios vietos nugalėtoja buvo paskelbta Vilma Jankienė („Aviacijos pasaulis"). Taip pat prizines vietas laimėjo atsargos pulkininkas Jonas Gečas ir vyresnysis leitenantas Mindaugas Matukonis.

 

2007 m. Vertinimo komisija pirmosios vietos neskyrė. Antrąja vieta įvertinti trys „Alytaus naujienų žurnalistės Aldonos Kudzienės rašiniai, trečioji vieta atiteko Andriui Vaitkevičiui iš naujienų portalo www.alfa.lt. Dviem paskatinamosiomis premijomis apdovanotos žurnalistė Jurgita Činkienė, kurios rašinys „Moteriška odė šarvuočiui" publikuota žurnale „MM", ir Zita Kaktienė, „Šiaulių naujienose" išspausdinusi rašinį „Savanorių vadas apie karą nesvajoja".

 

2006 m. vykusiame pirmajame konkurse geriausiais autoriais buvo pripažinti Vilma Jankienė („Aviacijos pasaulis"), Denisas Nikitenko („Vakarų ekspresas"), Živilė Kavaliauskaitė („Šiaulių kraštas") ir majoras Albertas Dusevičius, tarnavęs Afganistane.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-11-08 10:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media