2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Naujas projektas: žurnalistų - poetų knyga

2011-05-02
 
Žurnalistų - poetų knygos viršelio projektą sukūrė dailininkas ir žurnalistas Albertas Vaidila

Žurnalistų - poetų knygos viršelio projektą sukūrė dailininkas ir žurnalistas Albertas Vaidila

Vytautas Žeimantas

Kviečiame kolegas žurnalistus, kuriančius ir poeziją, sudalyvauti naujame projekte - Žurnalistų - poetų knygos leidime. Kviečiami visi, kam nesvetima poetinė kūryba, kas jau skelbė savo eilėraščius, kas iki šiol dar rašė „į stalčių", tačiau jau pajuto, kad galima juos paskelbti ir viešai...
 

Knygos struktūra demokratiška: kiekvienam autoriui bus suteikta iki 10 knygos puslapių. Autoriai pristatomi abėcėlės tvarka.

 

Autorių prisistatimo modelis bus nesudėtingas: reikalinga autoriaus portretinė nuotrauka, trumpas (iki vieno knygos puslapio) autoriaus prisistatymas (pageidautina su autobiografiniais duomenimis), kuriame šalia teksto gali būti ir kita, autoriaus asmenybę atskleidžianti iliustracija. Pavyzdžiui, draugiškas šaržas, tapytas portretas, medalis, asmeninis ekslibrisas, personalinės knygos viršelis ir pan. Ir svarbiausia - eilėraščiai (gali būti ir jau publikuoti kitur). Jie knygoje bus sudėti tokia tvarka, kokia knygos sudarytojui pateiks pats autorius. Eilėraščiai, kurie netilps į 10 puslapių, bus atidėti.

 

Pora žodžių apie lėšas. Turint omeny, kad dabar LŽS gavo naujas patalpas, kurių remontui teks imti paskolą, tikėtis pinigų iš Sąjungos nereikėtų. Aišku, ieškosime rėmėjų, tačiau tai mažai tikėtina. Todėl greičiausiai knygą leisime už savas lėšas. Aš apsiimu visuomeniniais pagrindais (be atlygio) paruošti knygą spaudai. Kolega ir dailininkas Albertas Vaidila pažadėjo nemokamai sukurti knygos viršelį. Autoriams teks mokėti tik už jos maketavimą ir spaustuvės išlaidas. Gali tekti mokėti iki 100 litų. Tai priklausys nuo galutinės knygos apimties ir tiražo.

 

Knygą platinsime patys. Kiekvienas knygos autorius už savo piniginį įnašą gaus po 5 knygos egzempliorius. Pageidaujantys įsigyti daugiau knygų, turės iš anksto įspėti ir atitinkami už jas sumokėti. Privalomi egzemplioriai bus perduoti į M.Mažvydo nacionalinę biblioteką nemokamai.

 

Visi čia pateikti skaičiai gali truputį keistis mažėjimo ar didėjimo linkme. Kai bus visiškai suformuotas autorių kolektyvas, knygos apimtis, tiražas ir bus žinomos konkrečios maketavimo ir spausdinimo kainos, kiekvienas šio projekto dalyvis gaus išsamią ataskaitą, tačiau ji tikrai neviršys 100 litų. Tada bus konkrečiai paskaičiuota, kokią lėšų sumą turės sumokėti kiekvienas autorius. Surinkus pinigus bus įjungta ir spausdinimo mažina.
Šiuo metu jau yra 16 žurnalistų, panorusių dalyvauti šios knygos leidime.

 

Visus klausimus, iškilusius su šios knygos leidimu, galima derinti:

 

Telefonais: laidinis Vilniuje 85 271 0943, mobilus - 8 652 10 638.
E. paštu: vzeimantas@gmail.com
Įprastu paštu: Vytautas Žeimantas, Debesijos g. 5 -18, LT -10314, Vilnius.


Taigi, jau laukiame Jūsų kūrybos. Lauksime iki gegužės pabaigos. Linkime sėkmės gyvenime ir kūryboje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-02 09:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media