2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Konkursas „Darni miesto plėtra" pristatytas Kaune

2011-05-19
 
Dešinysis Neries krantas, Vilniaus Pedagoginis Universitetas, Andriaus Ufarto nuotr.

Dešinysis Neries krantas, Vilniaus Pedagoginis Universitetas, Andriaus Ufarto nuotr.

Aurelija Arlauskienė

 

Kovo pabaigoje paskelbtas konkursas „Darni miesto plėtra", kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA), pristatytas Kauno miesto savivaldybėje. Iki metų pabaigos apskritųjų stalų diskusijos su naujais miestų vadovais, naujomis tarybomis, vietos bendruomene ir žiniasklaida vyks Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, taip pat Alytuje, Marijampolėje, Kupiškyje, Anykščiuose, Rietave, Palangoje ir Šventojoje.


Šio projekto tikslas - inicijuoti diskusijas aktualiomis savivaldos, miestų planavimo, darnios plėtros klausimais pradžią: pradėti iš esmės kalbėti apie labai svarbią nūdienos aktualiją - miesto patrauklumą verslui, gyventojams ir lankytojams.


Lietuvoje apie patrauklų miestą, apie miestų konkurenciją ir siekį būti patraukliems visuomenės grupėms, galinčioms sustiprinti miesto socialinę-ekonominę plėtrą, labai mažai kalbama, tačiau skaičiai liudija, kad netolimoje ateityje miestuose gyvens apie 75-80 proc. Lietuvos gyventojų.

 

Projektas „Darni miesto plėtra" praėjusią savaitę pristatytas Lietuvos Respublikos trišalės tarybos (ekonominės socialinės tarybos) posėdyje, kuris rengtas Kauno miesto savivaldybėje. LNTPA valdybos narys Arvydas Žilevičius skaitė pranešimą, kuriame pabrėžė, jog Lietuvoje 2/3 žmonių gyvena miestuose, sukuriančiuose 75-85 proc. šalies bendrojo vidaus produkto. Kalbėdamas apie gyventojų skaičiaus mažėjimą Lietuvoje, pranešėjas teigė, kad tik Vilniaus miestas išlaiko stabilų gyventojų skaičių ir nesmarkiai auga, tačiau didėja gyventojų didžiųjų miestų priemiesčiuose.


Trišalės tarybos nariai, pasikeitę nuomonėmis ir apsvarstę, kad darnios plėtros problematika yra artima tarybos sprendžiamoms problemoms, pakvietė LNTPA teikti konkrečius pasiūlymus, kaip gerinti darnią miestų plėtrą.

Deja, šis klausimas nesudomino nei Kauno žiniasklaidos (dalyvavo tik vienos televizijos žurnalistai), nei bendruomenės, tad taip ir neįsiplieskė iš anksto skelbta diskusija, kokią miesto perspektyvą mato gyventojai, kokią - projektuotojai ir savivaldybės politikai? Kodėl naikinami miesto istoriją primenantys architektūros objektai? Kokį Kauną šią vasarą išvys užsienio turistai?

 

Artimiausi konkurso renginiai vyks Šiauliuose ir Panevėžyje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-19 11:12
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media