2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: D. Mickevičiaus knygos sutiktuvės - ir Marcinkonyse

2010-06-16
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: į dar vienas knygos sutiktuves Danielius Mickevičius pakvies visus savo knygos herojus

Erikos Straigytės nuotraukoje: į dar vienas knygos sutiktuves Danielius Mickevičius pakvies visus savo knygos herojus

Julija Vital

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga neseniai buvo pakvietusi kolegas į LŽS nario Danieliaus Mickevičiaus knygos sutiktuves. Žurnalisto, leidėjo D.Mickevičiaus naujausia knyga “Kaip tiltelis iš širdies į širdį” birželio 8-ąją buvo gražiai sutikta sostinėje, LRT klube, o rytoj, birželio 17 d., ji bus pristatyta Varėnos rajone, Marcinkonyse.

 

Knygos sutiktuvėse dalyvaus vietos etnografiniai kolektyvai ir visi knygos herojai – Varėnos krašto šviesuoliai. Gražaus įvykio išvakarėse - trumpas pašnekesys su knygos autoriumi D.Mickevičiumi.

 

 

Kokios buvo nuotaikos, kai rašėte knygą?

Emocijos - vidinio pasaulio išraiškos, o kas glūdi gilumoje, labai įvairiai susisluoksniavę: yra gero, blogo, skausmo, džiaugsmo. Kai aš dirbau prie knygos, tai teko išgyventi viską. Buvau jau pradėjęs rašyti ją, kai teko viską mesti į šalį - dėl ligos. Bet vėliau atsigavęs, nutariau užbaigti pradėtą darbą. Platus buvo emocijų spektras, daug apmąstymų, pradedant mintimis apie kasdieninę duoną, baigiant sugrįžimu atgal į amžinybę.

 

Kas padėjo Jums iliustruoti knygą?

Dauguma nuotraukų yra mano paties darytos, o kitos - mano sūnaus, jis baigęs žurnalistiką, buvo fotografijos specialistas. Aš nuotraukas dariau gana mėgėjiškai, o sūnus koreguodavo, kritikuodavo ir bardavo. Be abejo, stengiausi parinkti geresnį kampą, iš studijų metų kažkokia informacija liko, bet praktika yra praktika. Fotografija - meninė išraiška, estetika, ji papildo tekstą.

 

Kai rašėte knygą, galvojote, kas bus jos skaitytojai?

Skaitytojo aš neįsivaizdavau, nes šitokio teksto skaitytojas šiais laikais nėra populiarus. Šios knygos skaitytojas vyresnio amžiaus, jau sukaupęs tam tikrą patirtį. Galbūt kada nors, kaip daug kas minėjo knygos sutiktuvėse, šia surinkta medžiaga pasinaudos ir skaitys dabartinis jaunimas.

 

Ar yra kas nors šviesaus šiuolaikiniame jaunime?

Aš pažįstu nepaprastai gražaus jaunimo, pavyzdžiui, bendrauju su Pasvalio Petro Vileišio gimnazija, kurią aš pats esu baigęs. Ten yra jaunieji vileišiečiai - kokie tai gražūs, jauni žmonės! Jeigu aš dabar galėčiau grįžti į tuos gimnazijos laikus, ir turėti tai, ką jie dabar turi - savo dvasinį potencialą, galimybes, aš būčiau laimingiausias žmogus pasaulyje. Galbūt to šviesaus jaunimo netgi daugiau provincijoje, negu mieste. Tikriausiai provincijos jaunimą labiau paveikia tėvų tradicijos, gamta. Miesto jaunimas įsuktas į tokį paviršutiniškumo ratą, iš kurio gal ir norėtų išsiveržti, bet negali.

 

O kaip išvengti to paviršutiniškumo? 

Ateis toks laikas, kada žmonės grįš į ieškojimų kelią. Esu tuo įsitikinęs. Tas giluminių, dvasinių vertybių ieškojimas, tikiu, tikrai ateis.

 

Knygos sutiktuvės Marcinkonyse - birželio 17 d. 18 val.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-06-16 13:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media