2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Tapybos parodoje – režisierės Aidos Verdi debiutas

2011-12-12
 
Dovilės Lisauskaitės nuotraukoje: Aida Verdi ir jos tapyti paveikslai

Dovilės Lisauskaitės nuotraukoje: Aida Verdi ir jos tapyti paveikslai

Kornelija Ežerskytė

 

Vilniuje, kavinėje „Vinchenso Mimoza“ (Islandijos g. 1), šį savaitgalį buvo atidaryta Simono dailės studijos absolventų darbų paroda „Durys“. Tarp parodos autorių - ir mūsų kolegė, Lietuvos žurnalistų sąjungos Režisierių gildijos narė Aida Verdi.

 

Parodoje eksponuojami trys jos tapyti paveikslai. Tai pirmasis viešas Aidos pasirodymas tokiame amplua. Pradėjusi lankyti Simono dailės studiją režisierė nė negalvojo, kad laisvalaikio pomėgis taps toks užkrečiamas. „Jeigu galėčiau pragyventi iš tapybos, tikrai galėčiau pasinerti į ją visa. Deja, realybė sustabdo nuo tokių karštakošiškų sprendimų“,- parodos atidaryme savo bičiulėms atviravo Aida.

 

Visi šioje parodoje eksponuojami darbai skirti tai pačiai – durų – tematikai. Pasak parodos sumanytojų, tai tobulas simbolis, išreiškiantis gyvenimiškąjį (o gal ir dieviškąjį?) perėjimą iš vieno etapo į kitą, nenutrūkstamą pasaulio pažinimo, kaip esmės ieškojimų, procesą. Paroda – tai kelionė pro daugybę vidinių ir išorinių sąmonės ir materijos durų, duryčių, durelyčių ir durelių pasaulį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-12 15:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media