2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: LRT kviečia teikti filmus P. Abukevičiaus premijai gauti

2012-08-20
 
Rugsėjo 7 dieną jau keturioliktąjį kartą bus teikiama filmų apie gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus premija. Iki rugsėjo 2 dienos LRT kviečia gamtos dokumentikos kūrėjus teikti filmus premijai gauti.
 

 

 

Pretendentus premijai gauti gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys. Su siūlymu pateikiami pretendentų pastarųjų trejų metų kūrybinės veiklos aprašymai, nominuojamo kino filmo arba videofilmo kopija CD arba DVD formatu (2 egz.), kita video ar kino filmą iliustruojanti ir vertinanti medžiaga.

 

Kino filmai Petro Abukevičiaus premijai pelnyti teikiami: VšĮ Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, S. Konarskio g. 49, LT-03123 Vilnius, „ Petro Abukevičiaus premijai".

 

Kasmetinę premiją už geriausią metų filmą apie Lietuvos gamtą įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei LRT žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti ir skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas.

 

Pirmasis Petro Abukevičiaus premija buvo apdovanotas ir dukart pamečiui ją pelnė žinomas dokumentinių filmų apie gamtą autorius Vytautas Jankevičius ir jo kūrybinės grupės nariai Romantė Vyšniauskienė bei Vidmantas Blažys (1999 ir 2000 m.). 2001 m. laureatais tapo Vytautas Vitkauskas ir Kęstutis Verbickas, 2002 m. - Gintautas Alekna, 2003 m. - Birutė Bražinskaitė, Selemonas Paltanavičius ir Kastytis Mačiūnas, 2004 m. - Eugenijus Drobelis ir Jonas Bilinskas, 2005 m. - Kęstutis Verbickas. 2006 m. laurai vėl atiteko Vytautui Jankevičiui už filmą „Naujam gyvenimui prikeltas" - dokumentinį pasakojimą apie atsikuriančią gamtą išeksploatuotame Novaraisčio durpyne, 2007 m. - filmo „Susitikimas su žuvininkais" autoriui Mindaugui Survilai, 2008 m. Eugenijaus Drobelio filmui „Tu gervela...". 2009 m. premija atiteko dviem laureatams - lygiaverčiais darbais pripažinti Eugenijaus Drobelio filmas „Kai teksi kurtiniai..." ir Vytauto Vitkausko „Vasardienio kontrastai". 2010 m. vėl pasižymėjo Vytautas Jankevičius su filmu „Žagarės regioninis parkas". Jam Petro Abukevičiaus premija atiteko ketvirtąjį kartą. Pernai premiją pelnė filmo „Gandrai visada grįžta namo" kūrėjas Mantas Jancevičius.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-08-20 11:00
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media